Over Bionext

Bionext is de ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding: wij verbinden de keten van boer tot consument. Bionext denkt dat biologisch een oplossing is voor veel van de maatschappelijke uitdagingen die wij op het moment tegenkomen zoals biodiversiteit, gezondheid en klimaatverandering. Daarom werken wij samen met de biologische ondernemers (boeren, telers, handel en speciaalzaken) aan een steeds duurzamere landbouw. Bionext wordt hierin gedragen door drie verenigingen: Biohuis voor de boeren & telers, BioNederland voor de handel & verwerking en de Biowinkelvereniging voor de biologische speciaalzaken.

Vanuit het World Food Centre in Ede zorgen wij met een groep bevlogen medewerkers voor de belangenbehartiging van biologisch op het gebied van wetgeving, onderzoek, publiciteit, en marktontwikkeling. Verder voert Bionext een groot aantal projecten uit voor de verdere verduurzaming van de biologische sector. Bionext is bekend van consumentencampagnes als ‘Bio lekker voor je’, ‘Man in de Pan’ en ‘Kipkado’.

Stichting Bionext & Coöperatieve Vereniging Bionext
Sinds 2020 bestaat Bionext zowel uit Stichting Bionext als de Coöperatieve Vereniging Bionext. Projecten die onder de stichting vallen zijn: projecten van algemeen nut, consumentenprojecten en langlopende projecten die vanuit de stichting zijn gestart. Overige activiteiten vallen onder de coöperatieve vereniging.