Voor leden

Wij zijn Bionext, de ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding. Wij bundelen de krachten van de biologische ondernemers (boeren, handel-verwerking en biospeciaalzaken) voor een steeds duurzamere landbouw. Om zo samen sterker te staan! Door onze mooie samenwerkingsstructuur verbinden wij de hele Nederlandse biologische keten van boer tot consument. Wij zijn ervan overtuigd dat biologisch een bijdrage kan leveren aan de wereld van morgen en een oplossing is voor maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, bodemuitputting en voedselzekerheid. Samen zetten we ons in voor regelgeving, markt- en kennisontwikkeling voor de gehele biologische sector.

Word lid en blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, bezoek interessante netwerk- en kennisbijeenkomsten en draag bij aan verbetering van de toekomstige biologische sector.

Ledenvoordelen:

● Sectorspecifieke belangenbehartiging voor wetgeving, certificering en controle voor de handel en verwerking;

● Invloed op de politieke lobby in Den Haag en Brussel via IFOAM;

● Toegang tot nationale en internationale netwerken

Bionext is een coöperatieve vereniging. Het voordeel van een coöperatieve vereniging, is dat individuele leden hun krachten bundelen om hiermee samen sterker te staan. De drie verenigingen die samen Coöperatieve Vereniging Bionext vormen zijn Biohuis (vereniging voor biologische boeren en tuinders), BioNederland (vereniging voor biologische producenten en handelsbedrijven) en de Biowinkelvereniging (vereniging voor biologische speciaalzaken).

Coöperatieve Vereniging Bionext verbindt door haar unieke samenwerkingsstructuur de Nederlandse biologische ketens van boer tot consument. Bionext is er voor bestaande biologische bedrijven, maar ook voor startende ondernemers of gangbare bedrijven die willen omschakelen. Bionext werkt voor de hele sector, maar biedt extra service aan leden van Biohuis, BioNederland en de Biowinkelvereniging.

Lees hieronder meer over de verenigingen en hoe je lid wordt.