Nieuws

Terugkijken: webinar natuurlijke plaagonderdrukking in de biologische sierteelt.

09-07-24 08:47

Maandag 8 juli j.l organiseerde Bionext een online studiebijeenkomst over natuurlijke plaagbestrijding in de biologische sierteelt. Wetenschapper Felix Bianchi (WUR) deelde onderzoeksresultaten en biologisch rozenkweker Hans van Hage (De Bierkreek) gaf sprekende voorbeelden uit de teeltpraktijk. Meer dan 40 geïnteresseerden volgden het webinar.

Hoe kun je gaasvliegen, sluipwespen, lieveheersbeestjes in de sierteelt verwelkomen zodat ze plaaginsecten in toom houden? Welke plek hebben bladluizen in een gezond ecosysteem? Randvoorwaarden voor een gezonde populatie van natuurlijke vijanden zijn o.a. bloeiende planten, schuilplaatsen, overwinteringsplekken en passend voedsel. Denk hiervoor aan het planten van houtige gewassen, vroege bloeiers voor een lange bloeiboog, en aan inheemse bloeiers. Maatwerk is daarbij vereist. Meer weten? Kijk het webinar hieronder terug.


  • Meer informatie over de bevordering van nuttige organismen voor plaagbestrijding en bestuiving vind je hier: download het rapport (Universiteit van Amsterdam, Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica; Van Rossum et al, 2022)

vind-ik-leuk(s)