EKO-keurmerk
Boeren volgens biologische principes gaat verder dan wat er
in de Europese wetgeving is vastgelegd. De meeste biologische boeren en
producenten gebruiken bijvoorbeeld groene stroom, doen aan natuurbeheer, werken
met zorgbehoevenden, letten op verpakkingen enz. Als bedrijven willen laten
zien dat zij deze principes onderschrijven, gebruiken zij daarvoor het
EKO-keurmerk. Het EKO-keurmerk staat dus voor gecontroleerd biologische
producten van producenten die bovenwettelijke duurzaamheidsinspanningen
leveren.
Behalve het keurmerk op producten is er ook een EKO-keurmerk
Goud, Zilver of Brons voor restaurants en cateraars die minimaal 15%, 50% of
100% biologisch inkopen. Dit keurmerk is er omdat een gast alleen door
certificering zeker weet of wat als biologisch op de menukaart staat dit ook
echt biologisch is. Daarnaast hebben EKO-restaurants oog voor andere duurzaamheidsaspecten
in de bedrijfsvoering.
Het EKO-keurmerk Winkels helpt de consument bij het kiezen
voor winkels die minimaal 90% biologisch verkopen en een actief
duurzaamheidsbeleid voeren met jaarlijkse verbeterdoelen.