Nieuws

Gerdine Kaptijn (Bionext) gekozen tot raadslid IFOAM EU

19-05-20 17:23

Elke twee jaar kiezen de Nederlandse leden van IFOAM EU, de Europese overkoepelende organisatie voor biologische voeding en landbouw, een raadslid als vertegenwoordiging van de Nederlandse biologische sector. Naast een nieuw raadslid wordt er ook een vaste vervanger gekozen. De Raad beoordeelt de strategie van IFOAM en speelt een belangrijke rol bij het opzetten van standpunten, en heeft het recht om voorstellen op het gebied van beleid en recht aan het IFOAM bestuur voor te leggen. Als raadslid vertegenwoordig je je eigen land in de Raad.

Gerdine Kaptijn, projectleider kennis en innovatie bij Bionext, zal de Nederlandse biologische sector vertegenwoordigen als raadslid. Marian Blom, projectleider kennis en innovatie bij Bionext, wordt haar vaste vervanger.

Voor Gerdine is dit de eerste keer dat ze zich gaat inzetten voor IFOAM. “Ik houd van werken in een internationale setting. De biologische landbouw is in elk land weer een beetje anders, in Spanje of Oostenrijk spelen bijvoorbeeld heel andere zaken dan in Nederland. Het is interessant dat er een Europese wetgeving is die voor iedereen geldt, maar er in de praktijk verschillend uit ziet. Deze nuanceverschillen vind ik leuk om op te merken in gesprekken met vertegenwoordigers van de diverse lidstaten. Ik heb er zin in om met de biologische regelgeving op Europees niveau aan de slag te gaan en als raadslid onze mooie Nederlandse biologische sector te vertegenwoordigen.


Tags

IFOAM
Nieuws

vind-ik-leuk(s)