Internationale beurzen


Vergroot je netwerk en exportmogelijkheden

Vergroot je netwerk en exportmogelijkheden naar Italië, Frankrijk en Duitsland via deelname aan Holland paviljoens!

Bionext heeft in samenwerking met de Italiaanse biologische vereniging Federbio-Assobio een Europees promotieproject ingediend bij de Europese Commissie voor het promoten van biologisch op een gezamenlijk landenpaviljoen voor de SANA, NatExpo en de BIOFACH. Deze aanvraag is goedgekeurd! Dit betekent dat we een mooi Holland-Italië paviljoen met een EU-vlag kunnen realiseren.

Wij realiseren op deze manier een volledig ontzorgde beursdeelname tegen een gereduceerde prijs met extra promotie mogelijkheden, via de website, PR, filmpjes, advertenties en in workshops. Ondernemers uit de biologisch keten kunnen zich inschrijven voor het Holland paviljoen op deze beurzen. Gezien de grote vraag en het beperkt aantal plaatsen, worden aanmeldingen in volgorde van binnenkomst toegekend.


BIOFACH

De BIOFACH is wereldwijd de grootste internationale vakbeurs op het gebied van biologische producten en vindt plaats in Neurenberg, Duitsland. Dit jaar vindt de beurs plaats van woensdag 12 februari tot zaterdag 15 februari. De beurs biedt een vrijwel compleet overzicht van het aanbod aan biologische producten, van grondstof tot eindproduct. De BIOFACH is hét platform waar vraag en aanbod op dit terrein elkaar ontmoeten. U ontdekt er niet alleen nieuwe markten, maar ook de laatste trends en ontwikkelingen.

In februari organiseert Bionext samen met haar Italiaanse partner een Nederland-Italië/BIOLS paviljoen op de BIOFACH. Dit is een belangrijk uithangbord en ontmoetingsplek van en voor de Nederlandse biologische sector. Inmiddels hebben zich al 31 bedrijven ingeschreven voor het paviljoen, waarvan 16 uit Nederland. Dit zijn: Seepje, Eco warehouse bv, Original Beans, Eljap B.V., Kleinstesuppenfabrik, NaturalcosBio, Dopper, G. Kramer & zonen B.V., Van der Plas sprouts, Kaaslust B.V., Farm Brothers, Saudi European Dates Company, Millets Place B.V., The Farm Route B.V., en Hart&Co.

BIOFACH 2020
De donderdag van de BIOFACH heeft Bionext de workshop 'Innovations from the Dutch Organic sector: Initiatives for the near future' georganiseerd. Tijdens deze workshop kwamen verschillende sprekers aan het woord over innovatie in de Nederlandse biologische sector.

De presentaties kunt u hier vinden:
Michaël Wilde (Bionext) - The future is organic...
Lizelore Vos (Maatschap Vos) - Resilient Potatoes
Jan Groen (Green Organics) - Dutch Edamame
Wijnand Sukkel (WUR) - Strip Cropping


www.biolseu.eu

Meer over de BIOFACH

Natexpo

De Natexpo is de jaarlijkse internationale beurs voor biologische producten in Frankrijk. Naar schatting 30 % van de biologische producten op de Franse markt wordt geïmporteerd, dus er liggen grote kansen voor biologische bedrijven die naar Frankrijk (willen) exporteren. Bionext organiseert een Nederlands paviljoen op de Natexpo. Dit is een belangrijk uithangbord en ontmoetingsplek van en voor de Nederlandse biologische sector.

Nederlands paviljoen op de Natexpo 20-22 oktober in Parijs
Bionext heeft voor de Natexpo een paviljoen georganiseerd met zeven Nederlandse bedrijven en de internationale handelsvereniging OPTA. Banketbakkerij Van Strien, De Groene Weg, Go Pure Yellow Chips, Holland Special Foods, Kaandorp Cheese, Nautilus Organic en Seepje presenteren samen een behoorlijk compleet biologisch assortiment in het paviljoen. Verder zijn er circa tien Nederlandse biologische bedrijven die zich presenteren op de internationale beurs voor de sterk groeiende Franse markt, waaronder Eosta, Tradin en Yarrah.

Bionext organiseert het paviljoen vanuit het promotieproject Biols, dat in samenwerking met de Italiaanse biologische belangenorganisatie wordt uitgevoerd de komende drie jaar. Aanvullend op het paviljoen organiseert Biols (Bionext) op 21 oktober:

  • workshop over de functie van import en export in groeimarkten met Bavo van den Idsert (Bionext) en Jean-Marc Pindat (Tradin Organic) (14.00-15.15 in Salle de Conference op Natexpo)
  • persconferentie over de Europese en mondiale groei van biologisch met Bavo van den Idsert (15.30-16.20 op het Import-Export Platform)

Doelstelling van Bionext met de activiteit is ondersteuning van het Nederlandse biologische bedrijfsleven op buitenlandse beurzen en versterking van het imago van biologisch uit Nederland middels workshops, persconferenties, leaflets, filmpjes, advertenties en een voorlichtingswebsite.

www.biolseu.eu

Meer over de Natexpo

Sana

De Sana vond plaats in Bologna (Italië) op 6-9 september 2019. Bionext organiseerde hier een Holland Paviljoen. Dit is een belangrijk uithangbord en ontmoetingsplek van en voor de Nederlandse biologische sector.

Meer over de Sana


Vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact op met Paulien Hoftijzer (hoftijzer@bionext.nl), projectleider beurzen.