Biokennisweek 10-13 januari 2022

De Biokennisweek 2022 brengt met haar activiteiten biologisch in optima forma onder de aandacht. Net als vorig jaar, is het hele programma – en daarmee ook de biobeurs – digitaal.

Door volledig in te zetten op online is de Biokennisweek voor iedereen toegankelijk én is er meer ruimte voor boeiende webinars. In totaal zijn er meer dan 100 webinars bij te wonen. Van bodem tot verpakking en van bloembollen tot zwavel: alle thema's die nu belangrijk zijn in de biologische sector komen aan bod.

Programma

Maandag 10 januari om 09.00 uur gaat de Biokennisweek 2022 van start. Vanaf 09.30 uur beginnen de webinars, met ieder half uur drie verschillende workshops. Een aanbod dat interessant is voor alle bio-enthousiastelingen, van boer tot detailhandel. Ruim 200 experts vertellen alles over onder andere watervervuiling, groenbemesters, biodiversiteit, strokenteelt en agroforestry. Ook is er extra aandacht voor de veranderende Europese biologische wetgeving met sectorspecifieke webinars gegeven door SKAL.


Biobeurs ook digitaal

Als onderdeel van de Biokennisweek zou de Biobeurs op woensdag 13 en donderdag 14 januari haar deuren openen in de Brabanthallen. Omdat het coronavirus opnieuw voor onzekerheden zorgt, is de Biobeurs ook naar de digitale omgeving verplaatst.

Op woensdag en donderdag zullen er daarom webinars vanuit een studio in de Brabanthallen worden verzorgd. Er schuiven diverse gasten aan tafel bij gesprekleidster Marjolein Keuning. Zo spreekt ze onder andere over 25% biologisch in 2030, bedrijfsovername, klimaatverandering en natuurinclusieve landbouw. Bert van Ruitenbeek van Demeter ontvangt Arla en Plus om hun overstap naar biologische zuivel en de strategie daarachter te bespreken.


Bioproductverkiezing

Ook de prijs voor het beste biologische product van 2022 wordt uitgereikt tijdens de Biokennisweek.Zowel het publiek als een vakjury kunnen meebeslissen over de winnaars. Alle biologische producten die dit jaar op de markt gekomen zijn kunnen zich nomineren.

Ben je ondernemer in de biologische sector? Of heb je veel interesse in de ontwikkelingen rondom biologisch? Dan is de Biokennisweek voor jou! Boek je ticket.

Programma

Partners

Bionext organiseert de Bio-beurs in samenwerking met Libéma.