Biowinkelvereniging

De Biowinkelvereniging is er voor biologische speciaalzaken zoals biologische supermarkten, slagers, bakkers, fruittuinen, voedselcoöperaties, natuurvoedingszaken, webwinkels en boerderijwinkels. De zelfstandigen en franchisenemers die zijn aangesloten verkopen minimaal 90% biologische voeding.

De Biowinkelvereniging is een van de drie verenigingen van de Coöperatie Bionext, de ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding. De andere verenigingen zijn Biohuis (boeren en tuinders) en BioNederland (producenten en handel).Doel van de vereniging

Samenwerken en krachten bundelen met de biologische speciaalzaken om ons te blijven onderscheiden ten opzichte van andere (food) kanalen. Dit doen we op verschillende speerpunten:

1. Kennis & Inspiratie
Netwerk in kennis en opleiding, waaronder de BioAcademy: een breed netwerk binnen de biologische sector o.a. opgezet samen met Bionext, Biohuis en BioNederland.

2. Belangenbehartiging
Bij keten-overstijgende zaken, zoals wetgeving voor de speciaalzaak, public relations en crisiscommunicatie.

3. Ondersteunende dienstverlening
Artikel data GRATIS via het CWA (Centraal Winkel Automatiseringssysteem) het systeem voor artikelinformatie voor biologische winkels.

4. Communicatie
Overstijgende unieke campagnes, zoals de jaarlijkse verkiezing Bio Winkel Awards, Demeter campagne, 2-jaar lange campagne Bio Lekker voor je, Echte prijs van ons eten, en Geenbtwopbio.

Centrale Winkel Automatisering

De Centrale WinkelAutomatisering (CWA) van de biologische sector is het platform voor uitwisseling van artikelgegevens. CWA is vanaf 2011 een zelfstandig onderdeel van Bionext, onafhankelijk van leveranciers en winkelautomatiseringssystemen en gericht op dienstverlening rond het artikelbeheer. Zowel winkels als leveranciers kunnen gebruikmaken van de CWA-servicedesk bij vragen over artikelgegevens.

Vragen over de Biowinkelvereniging?

Voor vragen over de Biowinkelvereniging kunt u contact opnemen met Daisy Alsemgeest.