Naar content
Image

Pers

PERSBERICHT

Van Rio naar bio: Kick-off event Bio 10 daagse bij tophockeyers in Laren

Van 15 tot 24 september 2016 is er tien dagen lang extra promotie voor biologisch in heel Nederland. Dit jaar staat de Bio10daagse, na de succesvolle Olympische Spelen, in het teken van biologische voeding en sportprestaties.

09 september 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Netwerkbijeenkomst Bionext

Op 10 oktober vindt weer het Bionext Netwerkevent plaats. Als thema is dit jaar gekozen voor True Pricing.

07 september 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Bio-Verkenningsmissie naar Polen

De Nederlandse Ambassade in Polen en Bionext organiseren een Bio-Verkenningsmissie naar Polen. De reis zal plaatsvinden van 5 t/m 8 oktober 2016.

30 augustus 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Biologische sector accepteert geen misbruik koper

In de media wordt geschreven dat er misbruik gemaakt zou worden van koper in de biologische aardappelteelt. de biologische sector tegen het oneigenlijk gebruik van koper.

10 augustus 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Vermarkting stierkalveren: Oproep aan Brabantse en Friese biologische veehouders

Bionext is op zoek naar biologische veehouders in Noord-Brabant en Friesland die interesse hebben in het biologisch houden van kalveren

28 juli 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Overdrachtsovereenkomst e-learning module voor biologische winkels getekend

Tijdens de laatste bijeenkomst in Montpellier is het e-learning lesprogramma voor duurzame ontwikkeling van biologische winkels afgerond. Deelnemende landen waren Duitsland, Frankrijk, Turkije, Tsjechie, Bulgarije, Slovenië en Nederland.

14 juli 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Biologisch groeit, boeren blijven achter

ABN amro bracht een memo uit over de biologische markt, met de strekking: biologische afzet in Nederland en Europa blijft ook in de toekomst groeien, de boeren stappen onvoldoende in op deze uitdaging.

30 juni 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Bionext voert actie bij Europees Octrooi Bureau in Munchen

Op 29 juni overhandigde Bionext de filialen van 'de grootste zaadbank van Nederland' aan de voorzitter van de Administratieve Raad van het Europees Octrooi Bureau (EOB) Jesper Kongstad. Daarnaast zijn meer dan 800.000 handtekeningen tegen patenten op planten en dieren overhandigd.

30 juni 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

VBP wordt BioNederland, Vereniging Biologische Producenten en Handel

Vanaf 14 juni heeft de VBP een nieuwe naam: BioNederland, Vereniging Biologische Producenten en Handel. Tezamen met de nieuwe naam is ook het nieuwe logo gepresenteerd en de nieuwe missie en visie.

17 juni 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Marten en Anouk zijn winnaar van het Nederlands Kampioenschap Wormen tellen 2016

Het koppel Marten en Anouk van de St Vitusschool telde de meeste wormen in de composthoop. In drie minuten wisten zij 172 wormen te vinden. Het team ‘Beste Miniwormpjes’ mag zich nu Nederlands kampioen wormen tellen noemen.

09 juni 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

St Vitusschool wint Nederlands Kampioenschap Wormen tellen 2016

Op 9 juni organiseerde Bionext voor de eerste keer het Nederlands Kampioenschap Wormen tellen bij biologische boerderij De Groene Griffioen in Weesp. Drie scholen en 37 tweetallen streden die ochtend om de titel. De St Vitusschool uit Naarden ging er met de titel vandoor.

09 juni 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Staatssecretaris Economische Zaken zet eerste stap in stimulering biologische landbouw

Begin juni kondigde staatssecretaris van Dam een ondersteuningsmaatregel voor de biologische sector aan: de overheid gaat de borgstelling voor de landbouw verruimen.

03 juni 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Brede erkenning van onwenselijkheid patenten op voedsel

Bionext is voorzichtig positief over de uitkomsten van het gisteren door staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) georganiseerde symposium ‘Finding the Balance’. Er was brede erkenning dat het toekennen van patenten op natuurlijke eigenschappen van planten onwenselijk is.

19 mei 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

108 boeren schakelen om in eerste kwartaal 2016

In het eerste kwartaal 2016 hebben al 108 nieuwe landbouwbedrijven zich geregistreerd bij Skal Biocontrole. Dit is een hoog aantal, vergeleken met de 136 aanmeldingen van heel 2015.

15 april 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Adopteer een Kip lanceert ‘Kakelvertaal-app’

Onlangs publiceerde Adopteer een Kip een persbericht over de ontwikkeling van een kakelvertaal-app. Sommige hadden het misschien al door, maar dit was natuurlijk een 1 april grap

01 april 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Biologische bloembollen krijgen steeds meer voedingsbodem

Het gebruik van Biologische bloembollen zit in de lift. Dit is mede het gevolg van de maatschappelijke aandacht voor de bijensterfte.

24 maart 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Topsectoren call onderzoek 2017 open: Bionext faciliteert matchmaking

De Topsectoren Agri&Food, Tuinbouw en Uitgangsmaterialen roepen ondernemers weer op om voorstellen voor onderzoek in te dienen. Het gaat om onderzoek dat vanaf 2017 uitgevoerd kan worden.

24 maart 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Nederlandse landbouw kan groeiende vraag naar biologisch niet bijbenen

Er dreigt een tekort aan betaalbare biologische grondstoffen. Nederlandse boeren en tuinders schakelen traag om naar biologische landbouw.

21 maart 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Negatieve keurmerken werken beter dan positieve

Volgens het promotie-onderzoek van marketingdocent Van Dam is het effectiever om producten die slecht zijn voor het milieu van een negatief milieukeurmerk te voorzien.

11 maart 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Octrooi op agenda in Brussel

Op maandag 29 februari staat het onderwerp octrooi en kwekersrecht op de agenda van de Raad voor Concurrentievermogen in Brussel. Minister Kamp van Economische zaken zal daarbij namens Nederland aanwezig zijn.

25 februari 2016 Redactie Bionext

Perswoordvoering

Voor algemene informatie over activiteiten of publicaties van Bionext kunt u op contact opnemen met:

Miriam van Bree 030-2339980 / 06-46370784