Naar content
Image

Pers

PERSBERICHT

Overdrachtsovereenkomst e-learning module voor biologische winkels getekend

Tijdens de laatste bijeenkomst in Montpellier is het e-learning lesprogramma voor duurzame ontwikkeling van biologische winkels afgerond. Deelnemende landen waren Duitsland, Frankrijk, Turkije, Tsjechie, Bulgarije, Slovenië en Nederland.

14 juli 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Biologisch groeit, boeren blijven achter

ABN amro bracht een memo uit over de biologische markt, met de strekking: biologische afzet in Nederland en Europa blijft ook in de toekomst groeien, de boeren stappen onvoldoende in op deze uitdaging.

30 juni 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Bionext voert actie bij Europees Octrooi Bureau in Munchen

Op 29 juni overhandigde Bionext de filialen van 'de grootste zaadbank van Nederland' aan de voorzitter van de Administratieve Raad van het Europees Octrooi Bureau (EOB) Jesper Kongstad. Daarnaast zijn meer dan 800.000 handtekeningen tegen patenten op planten en dieren overhandigd.

30 juni 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

VBP wordt BioNederland, Vereniging Biologische Producenten en Handel

Vanaf 14 juni heeft de VBP een nieuwe naam: BioNederland, Vereniging Biologische Producenten en Handel. Tezamen met de nieuwe naam is ook het nieuwe logo gepresenteerd en de nieuwe missie en visie.

17 juni 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Marten en Anouk zijn winnaar van het Nederlands Kampioenschap Wormen tellen 2016

Het koppel Marten en Anouk van de St Vitusschool telde de meeste wormen in de composthoop. In drie minuten wisten zij 172 wormen te vinden. Het team ‘Beste Miniwormpjes’ mag zich nu Nederlands kampioen wormen tellen noemen.

09 juni 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

St Vitusschool wint Nederlands Kampioenschap Wormen tellen 2016

Op 9 juni organiseerde Bionext voor de eerste keer het Nederlands Kampioenschap Wormen tellen bij biologische boerderij De Groene Griffioen in Weesp. Drie scholen en 37 tweetallen streden die ochtend om de titel. De St Vitusschool uit Naarden ging er met de titel vandoor.

09 juni 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Staatssecretaris Economische Zaken zet eerste stap in stimulering biologische landbouw

Begin juni kondigde staatssecretaris van Dam een ondersteuningsmaatregel voor de biologische sector aan: de overheid gaat de borgstelling voor de landbouw verruimen.

03 juni 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Brede erkenning van onwenselijkheid patenten op voedsel

Bionext is voorzichtig positief over de uitkomsten van het gisteren door staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) georganiseerde symposium ‘Finding the Balance’. Er was brede erkenning dat het toekennen van patenten op natuurlijke eigenschappen van planten onwenselijk is.

19 mei 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

108 boeren schakelen om in eerste kwartaal 2016

In het eerste kwartaal 2016 hebben al 108 nieuwe landbouwbedrijven zich geregistreerd bij Skal Biocontrole. Dit is een hoog aantal, vergeleken met de 136 aanmeldingen van heel 2015.

15 april 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Adopteer een Kip lanceert ‘Kakelvertaal-app’

Onlangs publiceerde Adopteer een Kip een persbericht over de ontwikkeling van een kakelvertaal-app. Sommige hadden het misschien al door, maar dit was natuurlijk een 1 april grap

01 april 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Biologische bloembollen krijgen steeds meer voedingsbodem

Het gebruik van Biologische bloembollen zit in de lift. Dit is mede het gevolg van de maatschappelijke aandacht voor de bijensterfte.

24 maart 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Topsectoren call onderzoek 2017 open: Bionext faciliteert matchmaking

De Topsectoren Agri&Food, Tuinbouw en Uitgangsmaterialen roepen ondernemers weer op om voorstellen voor onderzoek in te dienen. Het gaat om onderzoek dat vanaf 2017 uitgevoerd kan worden.

24 maart 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Nederlandse landbouw kan groeiende vraag naar biologisch niet bijbenen

Er dreigt een tekort aan betaalbare biologische grondstoffen. Nederlandse boeren en tuinders schakelen traag om naar biologische landbouw.

21 maart 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Negatieve keurmerken werken beter dan positieve

Volgens het promotie-onderzoek van marketingdocent Van Dam is het effectiever om producten die slecht zijn voor het milieu van een negatief milieukeurmerk te voorzien.

11 maart 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Octrooi op agenda in Brussel

Op maandag 29 februari staat het onderwerp octrooi en kwekersrecht op de agenda van de Raad voor Concurrentievermogen in Brussel. Minister Kamp van Economische zaken zal daarbij namens Nederland aanwezig zijn.

25 februari 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Biologische landbouw voorziet in voldoende voedsel

Biologische landbouw is een goede manier om de snelgroeiende wereldbevolking te voeden, zelfs als de opbrengst lager is dan bij conventionele landbouw. Dat stellen onderzoekers van de Washington State University in de Verenigde Staten.

17 februari 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Kijk waar je ei vandaan komt met de nieuwe eicode app

Met de nieuwe gratis Eicode app kan elke consument zien van welke boerderij zijn of haar ei komt. Op elk ei is een unieke code geprint.

15 februari 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Commissie onder vuur op wetgevingseminar IFOAM EU

De biosector, verenigd in IFOAM EU, en het EU Parlement uiten felle kritiek op de positie van de Europese Commissie. De kritiek richt zich op de afkeuringsgrens voor residuen, behoud van controle in de biowetgeving en beperkingen aan import uit derde landen via de eis van compliance

11 februari 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Tweede Kamer vraagt actieplan 'kalf bij de koe'

Op woensdag 9 februari heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen waarin de regering opgeroepen wordt om binnen een half jaar met een plan van aanpak voor de melkveehouderij te komen om kalfjes bij de moederkoe te laten.

11 februari 2016 Redactie Bionext
PERSBERICHT

Waar liggen de export- en importkansen? Bionext publiceert vijftal trendrapporten

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken heeft Bionext de afgelopen maanden gewerkt aan een vijftal trendrapporten Export. Hierbij zijn biologische trends in België, Canada, Denemarken, Engeland en de VS onder de loep genomen.

08 februari 2016 Redactie Bionext
— 20 Items per Page
Toont 41 - 60 van 66 resultaten.

Perswoordvoering

Voor algemene informatie over activiteiten of publicaties van Bionext kunt u op contact opnemen met:

Miriam van Bree 030-233 99 80 / 06-46370784

of

Ellen Oomen 030-2320491 / 06-47518430