Naar content
Image
Terug

VBP wordt BioNederland, Vereniging Biologische Producenten en Handel

VBP wordt BioNederland, Vereniging Biologische Producenten en Handel

17 jun 2016 Redactie Bionext
Vanaf 14 juni heeft de VBP een nieuwe naam: BioNederland, Vereniging Biologische Producenten en Handel. Tezamen met de nieuwe naam is ook het nieuwe logo gepresenteerd en de nieuwe missie en visie. De vereniging kiest voor samenwerking binnen de sector en binnen de biologische keten. Leden worden nog meer dan in het verleden bij het beleid van de organisatie betrokkenheid.

Paulien Veerman, verenigingsmanager BioNederland: “Wij geloven dat biologisch de norm moet zijn voor duurzame, transparante en eerlijke voedselketens voor een gezonde toekomst voor mens, dier, plant en planeet. Door het verbinden, ondersteunen, inspireren en stimuleren van de biologische verwerkers en de handel en door samen te werken met ketenpartners en stakeholders werkt BioNederland aan het bereiken van dat doel. BioNederland behartigt de belangen op sectoraal niveau op de thema’s marketing, communicatie, educatie, relatiebeheer, ketenmanagement, kwaliteitsmanagement en wetgeving.”


BioNederland is één van de drie pijlers van Ketenorganisatie Bionext. De andere twee pijlers zijn de biologische boeren, verenigd in het Biohuis en de biologische speciaalzaken, verenigd in de Biowinkelvereniging. Op deze manier is de hele biologische keten verenigd, wat een unicum is voor Europa.

Producenten en handelsbedrijven, die actief zijn binnen biologisch en die geïnteresseerd zijn in een lidmaatschap kunnen contact opnemen met verenigingsmanager Paulien Veerman tel: 030-2339982, Paulien@vbpbiologisch.nl,www.vbpbiologisch.nl


Perswoordvoering

Voor algemene informatie over activiteiten of publicaties van Bionext kunt u op contact opnemen met:

Aafke Hofman: 06-16179613

Miriam van Bree: 030-2339980 / 06-46370784