Naar content
Image
Terug

Overdrachtsovereenkomst e-learning module voor biologische winkels getekend

Overdrachtsovereenkomst e-learning module voor biologische winkels getekend

14 jul 2016 Redactie Bionext

Tijdens de laatste bijeenkomst in Montpellier is het e-learning lesprogramma voor duurzame ontwikkeling van biologische winkels afgerond. Deelnemende landen waren Duitsland, Frankrijk, Turkije, Tsjechie, Bulgarije, Slovenië en Nederland. Aan het einde van de bijeenkomst zijn de nationale versies van de training overgedragen aan de nationale partnerorganisaties. In Nederland is dit Bionext.

Duurzaamheid is opgedeeld in 8 deelaspecten. Samen vormen ze een “Code van goede biologische winkelpraktijken”. Deze deelaspecten zijn: sociale aspecten, betrokkenheid bij de biologische sector, productkwaliteit, duurzaamheid op de winkelvloer, duurzame relaties, transparantie, open communicatie en kwaliteitsmanagement. De training gaat over wat je als winkelier of medewerker kunt doen of moet weten om je winkel of winkelketen duurzamer te maken. Onderwerpen als omgaan met energie, arbeidsrecht maar ook kwaliteitsplanning en verbinding met de sector komen aan de orde.

In 8 Nederlandstalige lesmodules wordt ieder deelaspect uitgewerkt. De principes en de leerdoelen zijn omgezet in een digitaal lesprogramma. De modules zijn op hoofdlijnen klaar en getest. In 2016 en 2017 worden de modules verder toegespitst op de Nederlandse markt.

Het project is mogelijk gemaakt door het Europese ERASMUS + fonds. Contactpersoon bij Bionext is Marian Blom.


Perswoordvoering

Voor algemene informatie over activiteiten of publicaties van Bionext kunt u op contact opnemen met:

Aafke Hofman: 06-16179613

Miriam van Bree: 030-2339980 / 06-46370784