Naar content
Image
Terug

Nieuw keuzevak voor MBO-studenten gelanceerd: Biologische bedrijfsvoering

Nieuw keuzevak voor MBO-studenten gelanceerd: Biologische bedrijfsvoering

10 jan 2018 Redactie Bionext

Op donderdag 18 januari 2018 lanceren ketenorganisatie Bionext en de agrarische opleidingscentra Terra, Clusius college en Nordwin het MBO-keuzedeel biologische bedrijfsvoering.

Vanaf september 2018 kunnen studenten van die drie instellingen zich verdiepen in biologische bedrijfsvoering. Andere agrarische opleidingscentra kunnen zich hierbij aansluiten. Het keuzedeel sluit nauw aan op de praktijk en wordt deels op een biologisch bedrijf gegeven. Aansluitend op de lancering gaan boeren en telers in gesprek met het onderwijs.

Directeur van Bionext Bavo van den Idsert licht toe: ‘In de biologische sector leeft al langer de wens om meer aandacht te krijgen voor biologisch in het onderwijs. Met dit keuzevak zetten we hierin een reuzenstap vooruit. Vanwege de snelle groei van biologisch is het goed dat elke student die nu van het groene onderwijs afkomt kennis kan maken met biologisch. We hopen dat ook in het VMBO en HBO deze verdiepingsmogelijkheden aangeboden gaan worden’ .

Bionext werkt aan meer biologisch in het onderwijs. Naast dit MBO-keuzedeel wordt gewerkt aan meer biologisch in het VMBO en het HBO. Op Groen Kennisnet is inmiddels een dossier Biologische landbouw gemaakt.


Lancering bijwonen?
U bent van harte welkom bij de lancering van het keuzedeel. Als u zich aanmeldt via van.bree@bionext.nl, kunt u zich al vooraf registreren voor een gratis entreebewijs voor de beurs. 

Adresgegevens
Bio-beurs, Ijsselhallen, Rieteweg 4, 8011 AB Zwolle
De lancering vindt plaats op de stand van Bionext, nummer D168


Perswoordvoering

Voor algemene informatie over activiteiten of publicaties van Bionext kunt u op contact opnemen met:

Aafke Hofman: 06-16179613

Miriam van Bree: 030-2339980 / 06-46370784