Naar content
Image
Terug

Een stap verder: Reudink en Agrifirm ondertekenen convenant Solidair met soja

Een stap verder: Reudink en Agrifirm ondertekenen convenant Solidair met soja

28 jan 2016 Redactie Bionext

Diervoederproducenten Reudink en Agrifirm hebben 21 januari jl. op de Bio-beurs in Zwolle het convenant ‘Solidair met soja’ ondertekend. Ze sluiten zich aan bij de overige partners uit de biologische pluimveeketen die aanvullende eisen stellen aan biologische soja die verwerkt wordt tot biologisch pluimveevoer. Hiermee zet de biologische pluimveesector een volgende stap richting verdere verduurzaming.

 

Op bovenstaande foto v.l.n.r.: Wilbert Leermakers (manager biologische veehouderij bij Agrifirm Feed), Wilfred Jonkman (directeur Reudink) en Heleen Klinkert (Bionext) met het zojuist ondertekende convenant.

Om te kunnen borgen dat biologische soja van ver geproduceerd is onder sociale omstandigheden en dat er geen regenwoud is gekapt voor de sojateelt, hebben partners uit de biologische keten afspraken gemaakt over aanvullende eisen voor soja van ver. Deze afspraken zijn vastgelegd in het convenant Solidair met soja. Eerder werd het convenant al ondertekend door sojahandelaar Green Food, diervoederproducenten Van Gorp en De Eendracht, de Biologische Pluimveehoudersvereniging, eierpakstation Gebroeders Van Beek, stichting merkartikel Bio +, Solidaridad en Bionext. De eerste ondertekening van het convenant vond plaats op 23 januari 2013.

 

Op bovenstaande foto v.l.n.r.: Arno van Gorp (Van Gorp), Gert Bosch (De Eendracht), Willem Remijnse (Bio Pluimveehoudersvereniging), Wilbert Leermakers (Agrifirm), Wilfred Jonkman (Reudink), Aalt van de Kraats (Green Food), Heleen Klinkert (Bionext), Miriam van Bree (Bionext).


Perswoordvoering

Voor algemene informatie over activiteiten of publicaties van Bionext kunt u op contact opnemen met:

Aafke Hofman: 06-16179613

Miriam van Bree: 030-2339980 / 06-46370784