Naar content
Image
Terug

college B & W Ede brengt bezoek aan Bionext

college B & W Ede brengt bezoek aan Bionext

14 mrt 2017 Redactie Bionext

Het college van B & W van Ede bracht op 14 maart een bezoek aan Bionext, het eerste bedrijf dat is neergestreken op het World Food Center (WFC) in Ede. Het was een interessante wederzijdse kennismaking, mede door de gedeelde interesse in duurzame landbouw en voeding. 

Het WFC is gehuisvest op het voormalig kazerneterrein in Ede. Dit wordt de komende jaren getransformeerd tot een (kennis)centrum voor de levensmiddelensector met een sterk accent op innovatie, beleving en educatie. 

De gemeente Ede voert ook een stevig duurzaamheidsbeleid op het gebied van landbouw en voeding. Een prima omgeving voor Bionext om namens de biologische sector een heel actieve bijdrage te leveren aan de noodzakelijke transitie van landbouw en voeding. 

Burgemeester van der Knaap bood namens het college van B & W een kunstwerk aan, gemaakt door een bewoner van ’s Heeren Loo. Tijdens het bezoek werd uitgebreid gesproken over de ontwikkelkansen van biologisch in de regio Ede. Ook specifieke thema’s, zoals reductie van fijnstof in de pluimveesector met vrije uitloop kwamen uitgebreid aan bod.

 


Perswoordvoering

Voor algemene informatie over activiteiten of publicaties van Bionext kunt u op contact opnemen met:

Aafke Hofman: 06-16179613

Miriam van Bree: 030-2339980 / 06-46370784