Naar content
Image
Terug

Belangstelling voor alternatieve afzetkanalen voor biologische kalveren

Belangstelling voor alternatieve afzetkanalen voor biologische kalveren

28 jan 2016 Redactie Bionext
De workshop ‘Hoe houden we kalveren binnen de biologische sector’ op 21 januari jl. is goed bezocht door biologische melkveehouders en andere bezoekers van de Bio-beurs. Natuurboer Jan Broenink en vleesverwerker Jos Groothedde deelden hun ervaringen met het houden van kalveren in natuurterreinen en het vermarkten van het vlees van deze dieren, die als ossen worden afgemest. Heleen Klinkert (Bionext) leidde vervolgens het gesprek met de zaal over deze en andere alternatieve afzetkanalen voor kalveren afkomstig uit de biologische melkveehouderij.

Bionext neemt de uitkomsten van de workshop mee in de uitwerking van het project ‘Marktkansen voor kalveren met meerwaarde’, dat dit jaar uitgevoerd zal worden met de projectpartners de Natuurweide, Ecofields, Groothedde en Stichting Natuurboeren uit de buurt. In dit project zal een verbeterplan worden ontwikkelt voor het houden en afzetten van biologische kalveren, die nu vaak afgezet worden richting de gangbare kalverhouderij. De Uitvoeringsagenda Duurzame Veehouderij co-financiert het project. 

Biologische melkveehouders die interesse hebben, kunnen meer informatie opvragen bij Heleen Klinkert (Bionext) via klinkert@bionext.nl.

Perswoordvoering

Voor algemene informatie over activiteiten of publicaties van Bionext kunt u op contact opnemen met:

Aafke Hofman: 06-16179613

Miriam van Bree: 030-2339980 / 06-46370784