Naar content
Image

Nieuws

Bionext hosts a joint Dutch Pavilion at the upcoming BIOFACH

Bionext, the leading organic food and agriculture organization in The Netherlands, will host the Dutch pavilion at the upcoming BIOFACH 2018 from 14th – 17th February in Nuremberg, Germany.

01 februari 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Al meer dan €10.000 binnen voor de strijd tegen patent op soja

Bionext is heel blij met de vele donaties van de klanten van Triodos voor onze strijd tegen patenten. Met de ruim 10.000 euro die nu al is opgehaald kunnen we het hoger beroep tegen het patent op wilde soja ondersteunen.

31 januari 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

‘Biologische bedrijfsvoering’ nieuw keuzevak in groen MBO

Leerlingen van het groen MBO kunnen komend schooljaar het nieuwe keuzevak ‘Biologische bedrijfsvoering’ volgen. Terra, Nordwin en Clusius college zijn de eerste agrarische opleidingscentra die het keuzedeel aanbieden.

31 januari 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Het leukste paviljoen op de BIOFACH

Na het nationale succes van de Bio-beurs halverwege januari, maakt de Nederlandse biologische sector zich weer klaar om zich ook internationaal van haar beste kant te laten zien.

30 januari 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Training Biologische landbouw voor docenten

Bent u docent en wilt u meer leren over biologisch? Aeres Hogeschool Wageningen organiseert op 11 april een training Biologische landbouw voor docenten die dit onderwerp willen opnemen in het curriculum of verdiepende informatie en kennis zoeken.

29 januari 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Koningin Máxima opent biologische vakbeurs in Zwolle

Vandaag is de tweedaagse Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle officieel geopend door Koningin Máxima. De Koningin bezocht de eerste dag van deze vakbeurs voor de biologische sector die jaarlijks ruim 10.000 zakelijke bezoekers trekt.

17 januari 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Belangrijke hoorzitting patenten

Woensdag 17 januari vindt in München een hoorzitting plaats naar aanleiding van vragen van Syngenta over de wijzigingen in de implementatieregels van het Europees Octrooi Verdrag.

16 januari 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Uitbreiding Nationale Annex voor biologisch uitgangsmateriaal

Sinds 1 januari is de nieuwe Nationale Annex van kracht. Dat is de lijst met (sub) gewassen waarvoor geen ontheffing mogelijk is voor het gebruik van gangbaar zaad of vegetatief uitgangsmateriaal.

11 januari 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Nieuw keuzevak voor MBO-studenten gelanceerd: Biologische bedrijfsvoering

Op donderdag 18 januari 2018 lanceren ketenorganisatie Bionext en de agrarische opleidingscentra Terra, Clusius college en Nordwin het MBO-keuzedeel biologische bedrijfsvoering.

10 januari 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Core Organic COFUND kiest 12 onderzoeksprojecten, Nederland goed vertegenwoordigd

Core Organic COFUND is een landennetwerk voor afstemming van onderzoek voor de biologische sector in Europa. De landen hebben samen 12 internationale projecten geselecteerd die vanaf 2018 tot 2021 uitgevoerd worden.

18 december 2017 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Koningin Maxima opent Bio-beurs

Niemand minder dan Koningin Máxima zal de Bio-beurs officieel openen op 17 januari 2018.

13 december 2017 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Verbreding EKO-keurmerk noodzakelijk voor steeds bewustere consument

Om houvast te bieden aan de steeds bewustere consument kondigt Stichting EKO-keurmerk vandaag verbreding van haar keurmerk aan.

30 november 2017 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Nieuwe bio-wetgeving erdoor, halverwege goede regels

Voor de tweede maal in haar bestaan (sinds 1992), worden de Europese biologische productieregels geheel herzien. Na 3,5 jaar onderhandelingen werd er op 28 juni 2017 een politiek akkoord bereikt.

30 november 2017 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Al ons eten ecologisch is pure noodzaak

Een greep uit het nieuws: massale sterfte van insecten vermoedelijk veroorzaakt door de landbouw, een versnelde opwarming van het klimaat, ministeriële ophef over frauduleuze mestboekhouding en een overmatige hoeveelheid bestrijdingsmiddelen op aardbeien. Ecologische landbouw is geen luxe, maar noodzaak.

16 november 2017 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Amerikaanse biologische regelgeving zet economisch belang voorop

Begin november besloot de Amerikaanse National Organic Standards Board (NOSB) met 8 voor en 7 stemmen tegen dat biologische teelt ook mag plaatsvinden op aquaponics en hydrocultuur. Hierbij werd de huidige situatie in de VS bevestigd. In Europa geldt de regel dat biologische teelt altijd grondgebonden is.

16 november 2017 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Wat zou er gebeuren wanneer we de werkelijke prijs op ons voedsel plakken?

De kosten van lucht-, water- en bodemvervuiling zijn vreselijk hoog: ruim 4 biljoen euro. Biologische landbouw en voeding levert een positieve bijdrage aan het voorkomen van die berg kosten.

15 november 2017 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Crowdgivingcampagne voor beroep patent wilde sojarassen gestart

De bezwaren tegen een verleend sojapatent zijn onlangs van tafel geveegd. Bionext is een crowdgivingscampagne gestart om in beroep te kunnen gaan tegen deze uitspraak.

07 november 2017 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Biologische ondernemers uitgenodigd voor notenbijeenkomst

Bionext verkent de kansen voor notenteelt in Nederland. De recent opgerichte notenvereniging komt op 9 november bijeen. Geïnteresseerde biologische ondernemers zijn van harte uitgenodigd.

02 november 2017 Redactie Bionext
0 Reacties
0

5th Organic Processing Conference: Last weeks of early bird discount!

Don’t miss your chance to benefit from the discount and register now. First speakers announced – check out conference programme to know more!

02 november 2017 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Campagne in biologische speciaalzaken zet zich in voor 0% btw op biologisch voedsel

Op vrijdag 3 november is de aftrap van de campagne 'geen btw op bio'. Met een petitie willen de initiatiefnemers bij de Tweede Kamer aan de kaak stellen dat biologische voeding onterecht wordt belast.

02 november 2017 Redactie Bionext
0 Reacties
0