Naar content
Image

Nieuws

Wie helpt ons online lessen voor biologische winkels te testen?

Bionext en Stichting EKO-keurmerk hebben met 8 partners in 6 landen een online training ontworpen voor biologische winkeliers en hun medewerkers. De training gaat over wat je als winkelier of medewerker kunt doen of moet weten om je winkel of winkelketen duurzamer te maken.

19 mei 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Brede erkenning van onwenselijkheid patenten op voedsel

Bionext is voorzichtig positief over de uitkomsten van het gisteren door staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) georganiseerde symposium ‘Finding the Balance’. Er was brede erkenning dat het toekennen van patenten op natuurlijke eigenschappen van planten onwenselijk is.

19 mei 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

500e filiaal van De Grootste Zaadbank geopend!

Op de vierde dag na de start van de campagne De Grootste Zaadbank is al het 500e filiaal geopend.

12 mei 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Biologische sector start campagne tegen patenten op zaden

Op maandag 9 mei lanceert Bionext, ketenorganisatie van de biologische sector, ‘De Grootste Zaadbank van Nederland.’ Dit is een landelijke campagne waarbij tot eind juni aandacht gevraagd wordt voor het gevaar van patenten op natuurlijke eigenschappen van planten.

08 mei 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Veel interesse voor oriëntatiedag ecologische bollenteelt

Op 15 april waren ruim vierhonderd bollentelers en -kopers, leveranciers van biologische middelen, onderzoeksinstellingen en andere geïnteresseerden op bezoek bij Huiberts Biologische Bloembollen in Sint Maartensbrug. De biobollenteelt is nog heel klein in Nederland, maar er is steeds meer vraag naar biologische bollen.

21 april 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
2

Wie wordt Nationaal Icoon?

Het kabinet is op zoek naar de innovatieve helden van Nederland. Het nodigt bedrijven en kennisinstellingen uit om de aanstormende innovaties van Nederland met een groot maatschappelijk en economisch potentieel aan te melden.

21 april 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Voedingscentrum, stop met die Vinkjes

Vrijwel iedereen kent het, maar niemand snapt het: de vinkjes op veel producten. Communicatieadviesbureau Schuttelaar & Partners doet veel verduurzamingsprojecten, ook voor biologisch. Maar bij het vinkje zitten ze op het verkeerde spoor.

21 april 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Deadline oproep publiek-privaat onderzoek 2017 voor land- en tuinbouw

Op 17 maart plaatsten de topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen een oproep voor indienen van nieuw onderzoek. Onderzoekers en ondernemers kunnen samen voor 2 mei een idee indienen.

21 april 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Gezocht: biologische akkerbouwpercelen

Voor een nieuw experiment is het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) op zoek naar percelen op zand- en zavelgronden. Zij zoeken een complete range aan percelen die korter of juist langer biologisch beheerd worden.

21 april 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

108 boeren schakelen om in eerste kwartaal 2016

In het eerste kwartaal 2016 hebben al 108 nieuwe landbouwbedrijven zich geregistreerd bij Skal Biocontrole. Dit is een hoog aantal, vergeleken met de 136 aanmeldingen van heel 2015.

15 april 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Bionext en AöL helpen ondernemers risico’s in de biologische keten beter te beheersen

Ondernemers zijn volgens de Europese bio verordening 834/2007 verplicht om strategieën te ontwikkelen om de risico's rondom de productie en internationale handel van biologisch voedsel te minimaliseren.

14 april 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Veel aandacht voor biologisch rondom het IFOAM-Congres in Nederland

Het IFOAM-congres dat op 5 en 6 april gehouden werd in Driebergen, heeft veel pers-aandacht getrokken. Belangrijkste aandachtspunt was het tekort aan biologische boeren in Nederland: er worden nog zeker 500 nieuwe ondernemers gezocht.

07 april 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Staatssecretaris Van Dam: biologisch is een concept voor de toekomst

Op het 10e Europese biologische congres IFOAM-EU gaf de staatssecretaris van EZ, Martijn van Dam, de aftrap. Van Dam ziet, net als de biologische sector, zeer goede kansen voor biologisch in de transitie van de landbouw.

05 april 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Adopteer een Kip lanceert ‘Kakelvertaal-app’

Onlangs publiceerde Adopteer een Kip een persbericht over de ontwikkeling van een kakelvertaal-app. Sommige hadden het misschien al door, maar dit was natuurlijk een 1 april grap

01 april 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Biologische landbouw: kansen voor de markt, kansen voor schoon water

In Duitsland en in Frankrijk hebben een aantal drinkwaterbedrijven het voortouw genomen om in grondwaterbeschermingsgebieden biologische landbouw te promoten.

25 maart 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Europees Biologisch Congres: inschrijving gesloten

Van 4 tot 6 april organiseert Bionext in samenwerking met IFOAM EU het 10e Europese Biologische congres. Het congres focust op de vraag hoe de transitie van het voedselsysteem kan plaatsvinden en welke rol biologisch daarin zou moeten spelen.

25 maart 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Topsectoren call onderzoek 2017 open: Bionext faciliteert matchmaking

De Topsectoren Agri&Food, Tuinbouw en Uitgangsmaterialen roepen ondernemers weer op om voorstellen voor onderzoek in te dienen. Het gaat om onderzoek dat vanaf 2017 uitgevoerd kan worden.

24 maart 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Update herziening regelgeving

De partijen die nu onderhandelen over nieuwe regels voor de biologische landbouw en voeding hebben er vertrouwen in dat ze er voor het eind van het Nederlands voorzitterschap er samen uitkomen.

24 maart 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Biologische bloembollen krijgen steeds meer voedingsbodem

Het gebruik van Biologische bloembollen zit in de lift. Dit is mede het gevolg van de maatschappelijke aandacht voor de bijensterfte.

24 maart 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Nederlandse landbouw kan groeiende vraag naar biologisch niet bijbenen

Er dreigt een tekort aan betaalbare biologische grondstoffen. Nederlandse boeren en tuinders schakelen traag om naar biologische landbouw.

21 maart 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0