Naar content
Image

Nieuws

Deadline oproep publiek-privaat onderzoek 2017 voor land- en tuinbouw

Op 17 maart plaatsten de topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen een oproep voor indienen van nieuw onderzoek. Onderzoekers en ondernemers kunnen samen voor 2 mei een idee indienen.

21 april 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Gezocht: biologische akkerbouwpercelen

Voor een nieuw experiment is het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) op zoek naar percelen op zand- en zavelgronden. Zij zoeken een complete range aan percelen die korter of juist langer biologisch beheerd worden.

21 april 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

108 boeren schakelen om in eerste kwartaal 2016

In het eerste kwartaal 2016 hebben al 108 nieuwe landbouwbedrijven zich geregistreerd bij Skal Biocontrole. Dit is een hoog aantal, vergeleken met de 136 aanmeldingen van heel 2015.

15 april 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Bionext en AöL helpen ondernemers risico’s in de biologische keten beter te beheersen

Ondernemers zijn volgens de Europese bio verordening 834/2007 verplicht om strategieën te ontwikkelen om de risico's rondom de productie en internationale handel van biologisch voedsel te minimaliseren.

14 april 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Veel aandacht voor biologisch rondom het IFOAM-Congres in Nederland

Het IFOAM-congres dat op 5 en 6 april gehouden werd in Driebergen, heeft veel pers-aandacht getrokken. Belangrijkste aandachtspunt was het tekort aan biologische boeren in Nederland: er worden nog zeker 500 nieuwe ondernemers gezocht.

07 april 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Staatssecretaris Van Dam: biologisch is een concept voor de toekomst

Op het 10e Europese biologische congres IFOAM-EU gaf de staatssecretaris van EZ, Martijn van Dam, de aftrap. Van Dam ziet, net als de biologische sector, zeer goede kansen voor biologisch in de transitie van de landbouw.

05 april 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Adopteer een Kip lanceert ‘Kakelvertaal-app’

Onlangs publiceerde Adopteer een Kip een persbericht over de ontwikkeling van een kakelvertaal-app. Sommige hadden het misschien al door, maar dit was natuurlijk een 1 april grap

01 april 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Biologische landbouw: kansen voor de markt, kansen voor schoon water

In Duitsland en in Frankrijk hebben een aantal drinkwaterbedrijven het voortouw genomen om in grondwaterbeschermingsgebieden biologische landbouw te promoten.

25 maart 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Europees Biologisch Congres: inschrijving gesloten

Van 4 tot 6 april organiseert Bionext in samenwerking met IFOAM EU het 10e Europese Biologische congres. Het congres focust op de vraag hoe de transitie van het voedselsysteem kan plaatsvinden en welke rol biologisch daarin zou moeten spelen.

25 maart 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Topsectoren call onderzoek 2017 open: Bionext faciliteert matchmaking

De Topsectoren Agri&Food, Tuinbouw en Uitgangsmaterialen roepen ondernemers weer op om voorstellen voor onderzoek in te dienen. Het gaat om onderzoek dat vanaf 2017 uitgevoerd kan worden.

24 maart 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Update herziening regelgeving

De partijen die nu onderhandelen over nieuwe regels voor de biologische landbouw en voeding hebben er vertrouwen in dat ze er voor het eind van het Nederlands voorzitterschap er samen uitkomen.

24 maart 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Biologische bloembollen krijgen steeds meer voedingsbodem

Het gebruik van Biologische bloembollen zit in de lift. Dit is mede het gevolg van de maatschappelijke aandacht voor de bijensterfte.

24 maart 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Nederlandse landbouw kan groeiende vraag naar biologisch niet bijbenen

Er dreigt een tekort aan betaalbare biologische grondstoffen. Nederlandse boeren en tuinders schakelen traag om naar biologische landbouw.

21 maart 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Kippengeluiden gezocht voor vertaal-app

Kippentaal is eenvoudiger dan in eerste instantie werd gedacht. Specialisten van Bionext ontwikkelen op dit moment een app waarmee de meeste kippengeluiden vertaald kunnen worden.

21 maart 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Inschrijvingen 'Lekker naar de Boer' stromen binnen

Circa 60 biologische boeren en tuinders hebben zich inmiddels al aangemeld voor de open dagen op 18 en 19 juni.

17 maart 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Negatieve keurmerken werken beter dan positieve

Volgens het promotie-onderzoek van marketingdocent Van Dam is het effectiever om producten die slecht zijn voor het milieu van een negatief milieukeurmerk te voorzien.

11 maart 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Skal gaat lijst van inputs publiceren

Skal onlangs een overeenkomst gesloten met het gerenommeerde Zwitserse biologische instituut FiBL. Na een positieve beoordeling door FiBL, plaatst Skal het product op een positieve lijst.

25 februari 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Octrooi op agenda in Brussel

Op maandag 29 februari staat het onderwerp octrooi en kwekersrecht op de agenda van de Raad voor Concurrentievermogen in Brussel. Minister Kamp van Economische zaken zal daarbij namens Nederland aanwezig zijn.

25 februari 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Amerikaanse biologische telers willen verplichting voor telen in de grond

In de Europese biologische regelgeving is vastgelegd dat biologisch telen in de grond plaatsvindt. In de Verenigde Staten wordt op dit moment de biologische regelgeving herzien.Een grote groep biologische telers uit de VS wil graag heel helder vastgelegd zien dat ook in de VS biologische teelt altijd in de grond plaatsvindt.

23 februari 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Nieuwe missie en visie Bionext vastgesteld

Begin dit jaar is de nieuwe missie en visie van Bionext vastgesteld. De nieuwe missie luidt: Bionext verbindt de Nederlandse biologische ketens van boer tot consument.

23 februari 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0