Naar content
Image

Nieuws

Patenten kunnen de boom in!

Met de campagne “De Grootste Zaadbank van Nederland” willen wij een einde maken aan het patenteren van natuurlijke eigenschappen van groenten.

06 december 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
1

Koeien bioboeren nog steeds in gevaar

Weliswaar lijkt grondgebonden landbouw te worden ontzien van een krimp, maar hiermee zijn niet alle biologische koeien gered van de slacht.

02 december 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
1

Grondgebondenheid bij bio vereist

De definitie van grondgebondenheid in de huidige fosfaatdiscussie is niet bruikbaar in biologische landbouw.

01 december 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Acties voor behoud biologische koeien

Duizenden biologische koeien dreigen geslacht te moeten worden. Om het fosfaatoverschot tegen te gaan moeten alle Nederlandse melkveehouders koeien inleveren, ook de boeren die geen mestoverschot hebben.

24 november 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Inschrijving Favoriete Bioproduct van start

De inschrijving voor de verkiezing van het ‘Favoriete bioproduct’ is gestart. Tot en met 12 december kunnen producenten die deelnemen aan de Bio-beurs 2017 hun nieuwe producten aanmelden voor deze verkiezing.

17 november 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Genomineerden verkiezing Beste Biowinkel 2017 bekend

De Verkiezing van de beste biologische winkel 2017 is gestart. Twaalf winkels strijden om de titel. Het publiek mag mee bepalen welke winkels gaan winnen.

16 november 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Veel toekomstperspectief voor de biologische speciaalzaak

Retailspecialist Cor Molenaar ziet veel kansen voor biologische winkels. Voor een bomvolle zaal met ruim 150 biologische winkeliers en leveranciers zette hij zijn visie uiteen.

09 november 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Einde aan patenten op klassiek veredelde gewassen?

De Commissie neemt duidelijk afstand van het huidige beleid van het Europees Octrooi Bureau dat al meer dan honderd patenten heeft verleend op klassiek veredelde gewassen.

04 november 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Netwerk Onderwijs voor biologisch van start

Meer biologisch in het onderwijs? Dat is een grote wens van veel biologische ondernemers. Daarom neemt Bionext in samenwerking met Terra, opleidingscentrum voor o.m. groen VMBO en MBO, het initiatief voor een netwerk Onderwijs voor biologisch. Een netwerk van betrokkenen uit het groen VMBO, MBO en HBO die gezamenlijk met ondernemers werk willen maken van meer onderwijs voor biologisch.

03 november 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Bionext in gesprek met staatssecretaris

Vertegenwoordigers van de biologische sector, waaronder natuurlijk Bionext, waren vorige week bij staatssecretaris Martijn van Dam.

03 november 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Fair Trade week van start

De Fair Trade week is van start gegaan. Dit betekent dat supermarkten, horecagelegenheden en gemeenten extra aandacht besteden aan eerlijke handel.

29 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Detailcijfers bio in de supermarkt

Voor leden van Biohuis, BioNederland en Biowinkelvereniging is extra informatie beschikbaar over de omzetcijfers biologisch.

27 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Manifest ‘Organische stof: leven in de Nederlandse bodem’

Op 26 oktober heeft Bionext samen met 28 andere organisaties het manifest ‘Organische stof: leven in de Nederlandse bodem’ aangeboden aan de Vaste Kamercommissie voor Economische Zaken van de Tweede Kamer.

27 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Beter Leven week van start

Vandaag is de Beter Leven week van start gegaan. Daarom neemt #Debbieduurzaam een kijkje bij een kippenboer.

24 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Workshop residuen

De combinatie van residuen van pesticiden en biologische producten blijft een lastige materie. Regelmatig worden er gifstoffen gevonden op biologische producten. Tegelijkertijd is er een hoop onduidelijkheid wat deze vondsten van residuen nou werkelijk beteken en hoe deze geïnterpreteerd moeten worden.

20 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

1 december Studiedag Biologische Bloembollen

De dag is bedoeld voor potentiële omschakelaars, biologische telers, vertegenwoordigers, adviseurs, handelaren, exporteurs, retailpartijen en overige geïnteresseerden.

17 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Biologisch scoort goed met maar liefst 3 Topkeurmerken

Milieu Centraal heeft ruim 90 duurzaamheidskeurmerken en -logo’s voor voeding tegen het licht gehouden. Dit resulteert in een lijst van 11 topkeurmerken. Hierin staan maar liefst drie biologische keurmerken

17 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

NWO en Ministerie van EZ investeren 1 miljoen in internationaal bio-onderzoek

Nederland investeert met 22 andere Europese landen in internationaal onderzoek voor de biologische landbouw en voeding. In 2016 bereiden de landen een nieuw oproep voor onderzoeksvoorstellen voor; de oproep wordt naar verwachting in december 2016 opengesteld.

11 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Druk bezocht netwerkevent Bionext

Op 10 oktober vond het jaarlijkse Bionext Netwerkevent plaats. Het thema True Pricing was onderwerp van levendige discussies.

11 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Serie colleges over kwaliteitsgarantie in de biologische sector

BioNederland/VBP en Skal Biocontrole organiseren samen een serie bijeenkomsten rond kwaliteitsborging.Het college wordt in november 2016 op 3 verschillende locaties verspreid over Nederland aangeboden.

07 oktober 2016 Redactie Bionext
0 Reacties
0