Nieuws

Webinars nieuwe bio-verordening tijdens Biokennisweek

23-11-21 15:14

Om ondernemers in de sector zo goed mogelijk op weg te helpen met de veranderingen in de wetgeving per 1 januari 2022, organiseert Skal Biocontrole een serie webinars tijdens de Biokennisweek (10-13 januari 2022).


Meld je aan voor een webinar

Tijdens de Biokennisweek, die Bionext van 10 tot en met 13 januari 2022 organiseert, houdt Skal Biocontrole samen met Bionext een serie webinars over de wijzigingen die de nieuwe Bio-verordening met zich meebrengt. Dit zijn sectorspecifieke webinars, waarbij wordt ingegaan op de grootste wijzigingen in de wetgeving per sector en de impact daarvan. Tijdens de webinars is er gelegenheid om vragen te stellen over de veranderingen aan het team van Skal Biocontrole. Meer informatie en aanmelden kan via de website van de Biokennisweek.


Informatie via meerdere kanalen

Als onafhankelijk toezichthouder van de EU-biologische wetgeving in Nederland informeert Skal Biocontrole ondernemers inhoudelijk over de nieuwe verordening en de wijzigingen die er per sector zijn. Op de website van Skal Biocontrole staan alle wijzigingen in de wetgeving per sector gespecificeerd.

Vlak voor de zomer van 2022 organiseren Skal Biocontrole en Bionext een extra kennisevent, waarbij er wederom diverse sectorspecifieke webinars zullen plaatsvinden. Zodra er meer informatie bekend is over dit kennisevent, zullen wij hierover communiceren.


Bionext betrokken in proces bio-verordening

De twee belangrijkste doelen van de vernieuwde wetgeving zijn: (1) de regelgeving minder complex maken; en (2) de wetgeving tussen de verschillende EU-landen harmoniseren. In het langdurige ontwikkelproces dat startte in 2012, heeft Bionext een actieve rol gespeeld in nationaal en Europees verband. Dit alles in nauw overleg met de ketengroepen en de drie verenigingen waar Bionext voor werkt. Bionext heeft zich onder andere ingezet om de wijzigingen die de nieuwe Bio-verordening met zich meebrengt zo goed mogelijk te laten aansluiten op de wensen van het Nederlandse biologische bedrijfsleven. Een goed voorbeeld hiervan is de succesvolle lobby voor haalbare overgangstermijnen bij het aanpassen van de stallen in de pluimveehouderij.


Lid van Bionext? Praat dan mee!

De wijzigingen in de nieuwe wet zullen effect hebben op veel bedrijven. Wil jij als ondernemer meepraten over de nieuwe Bio-verordening? Of heb je vragen? Bionext gaat graag in gesprek met haar leden. Neem contact op met de secretaris van je ketengroep of vereniging. Of meld je aan als nieuw lid. Vind alle contactgegevens onderaan deze pagina.

Tags

biokennisweek
Biologische regelgeving
bioverordening

vind-ik-leuk(s)