Nieuws

Lobbywerkzaamheden Bionext

25-05-22 11:14

Bionext zet zich dagelijks in voor belangenbehartiging van biologische ondernemers. Zo brengen we onder meer de belangen van de biologische sector onder de aandacht bij de landelijke overheid en politiek… Lobby dus! Vanuit het Bionext-lobbyteam nemen onze collega’s regelmatig ambtenaren van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit mee op werkbezoek bij de experts uit het werkveld. Daarbij doen wij ons best om de Haagse werkelijkheid te verbinden met de boeren- en ondernemersrealiteit in onze sector.

Zo ook op 17 mei bij Udea in Veghel en BioVerbeek in Velden. Collega’s Laurens Nuijten en Marian Blom hebben deze dag interessante gesprekken gevoerd over wat de sector nodig heeft om te groeien. Samen met een aantal andere partijen kregen zij een unieke inkijk in de logistiek van de biologische supermarkt. En wat het antwoord is op de vraag ‘hoe kunnen we de consument motiveren om meer biologisch te kopen’? Dat wist Steven IJzerman van Udea ons wel te vertellen: “Het moet leuk, lekker én makkelijk zijn!”

Tijdens het tweede werkbezoek van deze dag heeft Bioverbeek laten zien hoe zij als glastuinbouwbedrijf de biologische principes in praktijk brengen: met aandacht voor de bodem, gewasrotatie en de inzet van natuurlijke vijanden.


vind-ik-leuk(s)