Nieuws

De Bio-bos: het eerste landelijk online verkrijgbare gemengde boeket met 100% biologische bloemen

18-06-20 16:00

Wist je dat minder dan 0,1% van de bloementeelt in Nederland nog maar biologisch is? Wanneer je niet het geluk hebt een biologische pluktuin om de hoek te hebben, kan het daarom nog best lastig zijn om een biologische bos bloemen op je tafel te krijgen. Vanaf vandaag komt daar verandering in; Bloomon introduceert onder de naam ‘de Bio-bos’ de eerste online verkrijgbare bos biologische bloemen. Bionext heeft een adviserende rol gespeeld in de ontwikkeling van deze bijzondere bos bloemen.

De Bio-bos is samengesteld met 100% biologische bloemen van Skal-gecertificeerde kwekers, zoals van Julian Langelaan van Op Beemster Klein in Middenbeemster. ‘Doordat biologische bloemen op kleine schaal beschikbaar zijn, is dit voor veel mensen nog onbekend terrein. Hopelijk draagt de aandacht, die Bloomon creëert rondom deze Bio-bos, bij aan het bekender worden van biologische bloemen en leidt dit uiteindelijk tot meer biologische bloementeelt.’ Bionext is erg blij met dit initiatief van Bloomon en heeft dan ook een actieve adviserende rol gespeeld in de ontwikkeling van dit boeket. Maaike Raaijmakers; ‘Wij hopen dat dit initiatief ertoe leidt dat steeds meer bloementelers de overstap naar biologische teelt gaan maken.’

De allereerste Bio-bos zomereditie is gevuld met vrolijke bloemen in blauwe, gele en lichtroze tinten, met de pioenroos als grote seizoensfavoriet. De komende maanden volgen er nog twee varianten, een nazomer- en herfstboeket. Van elke editie is er een beperkte oplage van tussen de 250 en 500 boeketten per week beschikbaar.

De Bio-bos is van 18 juni tot eind september (of tot zolang de bloemen beschikbaar zijn) te verkrijgen via de website van Bloomon.

Tags

Nieuws
Sierteelt

vind-ik-leuk(s)