Nieuws

Biologische dagverse melk, dé nieuwe standaard bij PLUS!

30-06-21 13:00

Geweldig nieuws! Vanaf deze week is alle dagverse melk en karnemelk in een literpak van het PLUS huismerk, standaard biologisch. PLUS is de eerste supermarkt die deze duurzame stap zet. De klant blijft dezelfde prijs betalen en de boeren krijgen de meerprijs die bij biologisch past. PLUS legt het verschil zelf bij. Zo’n duizend biologische koeien zorgen jaarlijks voor ruim 7,8 miljoen liter duurzame melk voor PLUS. Met deze stap breidt PLUS haar dier- en natuurvriendelijke huismerk ‘Biologisch PLUS’ verder uit.

“Bionext is bijzonder blij met de voortvarende stappen die PLUS maakt om volop te groeien in biologisch en specifiek zuivel, zodat iedereen nog makkelijker voor biologische producten kan kiezen. Iedere keer dat je de winkel instapt, kun je bijdragen aan de wereld van morgen. Biologische producten zijn goed voor mens, dier en milieu, daarnaast zet Europa in op de groei van biologisch”, zegt Michaël Wilde, directeur Bionext, ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding. “De biologische melkveehouderij stoot 70% minder stikstof uit. Ook als het gaat om andere grote maatschappelijke problemen zoals klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en dierenwelzijn wordt biologisch gezien als een belangrijk onderdeel van de oplossing.”

Biologisch, de nieuwe standaard
Biologisch wordt zo de nieuwe standaard in het dagverse zuivelschap. “Biologische melk is beter voor de klant, de boer, de koe en het milieu”, zegt Eric Leebeek, commercieel directeur bij PLUS. “De koeien hebben meer ruimte, leven gezonder en krijgen biologisch gecertificeerd veevoer. Biologische boeren zorgen goed voor de bodem, dragen bij aan biodiversiteit en werken zonder gewasbeschermingsmiddelen. Uiteraard betalen we onze boeren de meerprijs die past bij biologisch.”

Infographic biologische melk van Plus

Tags

biologisch
bioboeren
biologische melkveehouderij

vind-ik-leuk(s)