Nieuws

Bio-productverkiezing 2022: inschrijving geopend

02-11-21 08:41

Het is zover! De inschrijvingen voor de Bio-productverkiezing 2022 zijn geopend. Tijdens de Biokennisweek 2022 pitchen de genomineerden hun product en kiest de jury drie winnaars. Heb jij dit jaar een nieuw biologisch product op de markt gebracht? Meld je dan aan en doe mee.

De verkiezing wordt georganiseerd door Bionext en BioNederland, in samenwerking met FoodPersonality. FoodPersonality is een platform voor managers in de supermarktsector. Door een samenwerking aan te gaan met FoodPersonality worden de genomineerde producten gegarandeerd onder de aandacht gebracht bij een grote groep inkopers en consumenten. Verder hebben BioNederland en Bionext een eigen netwerk in het biologische kanaal dat onder andere wordt ingezet om het publiek mee te laten stemmen voor hun favoriete product. Meedoen aan de Bio-productverkiezing betekent daarom veel zichtbaarheid van je biologische product.


Jan-Paul Rutten (foto midden), winnaar Bio-productverkiezing 2021: “Het winnen van ‘Bio-product van het jaar 2021’ voor onze Sterk Rogge Tripel is een enorme erkenning. Niet alleen voor het smaakvolle bier dat we in het net geopende en meest duurzame brouwhuis van Europa hebben gebrouwen, maar ook voor de ontwikkeling die we samen met onze boeren hebben doorgemaakt aangaande de biologisch geteelde oergranen. We hebben de prijs met trots op onze verpakkingen gezet.”


De keuze voor het beste product wordt dit jaar gemaakt door het publiek én een vakjury. Nadat de inschrijvingsperiode is gesloten, zullen FoodPersonality, BioNederland en Bionext via diverse kanalen consumenten oproepen om te stemmen op hun favoriete product. Uit die stemming komt een top-5 van favoriete producten. Deze top-5 zal op de Bio-beurs op 12 januari een pitch houden voor een vakjury, waarbij de vakjury 3 winnaars kiest. Naast de juryprijzen, wordt er ook een publieksprijs uitgereikt.


Met de Bio-productverkiezing laat de sector zien dat biologisch in beweging is. Ieder jaar komen er mooie producten bij op de markt - en deze verdienen de spotlight. Zet jouw product ook in de spotlight en meld je aan.

Tags

Bio-productverkiezing

vind-ik-leuk(s)