Nieuws

Vacature: Kwaliteitszetel ALV Bionext

15-09-21 16:33

Verbindend bestuurder biologische sector – ALV Bionext
Toezicht houden en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de biologische sector via een bestuurlijke functie bij Bionext? Het invullen van een kwaliteitszetel geeft jou de kans de biologische sector en de maatschappij te verbinden en zo de sector naar een hoger level te brengen.

Een blik op de mogelijkheden van de kwaliteitszetel

 • Een unieke positie in het bestuurlijk orgaan van Bionext, de Algemene Leden Vergadering (ALV)
 • Je levert door je frisse blik input en inzichten die de verbinding tussen de biologische sector en de maatschappij laten groeien.
 • Je ondersteunt en informeert de ALV gevraagd en ongevraagd met jouw specifieke kennis.
 • De ALV vergadert 4-6 per jaar.
 • De ALV houdt toezicht op het algemene beleid van het bestuur en op de gang van zaken in de coöperatie.
 • Met jouw open houding en het vermogen verbinding te onderhouden met ketenpartijen, maatschappelijke groeperingen, kennisinstellingen, overheden en de medewerkers van Bionext wakker je het biologische vuur aan.
 • Je gebruikt jouw inzicht in de verwachtingen, wensen en behoeften vanuit de maatschappij voor de ontwikkeling van de sector.
 • Opgedane bestuurlijke ervaringen kan je naar behoefte en visie inzetten bij alle stappen die gezet worden.

Welke ervaring en competenties breng je mee

 • Je staat open voor feedback en kan ook goed feedback geven. Vanuit deze kwaliteit kan je met een open mind de sector op stimulerende wijze spiegelen en naar buiten laten kijken.
 • Oog en visie voor de middellange en lange termijn.
 • Strategisch denkvermogen; brede blik op de politieke, maatschappelijke en bedrijfsmatige ontwikkelingen en verwachtingen voor de diverse ketens
 • Vanzelfsprekend een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en goede communicatieve vaardigheden, waarbij integer wordt omgegaan met alle gedeelde informatie.

Over Bionext
Coöperatieve Vereniging Bionext is de ketenorganisatie voor duurzame biologische landbouw en voeding. Bionext verbindt van boer tot consument. De pijlers zijn de drie verenigingen: Biohuis (boeren en tuinders), BioNederland (producenten en handel) en de Biowinkelvereniging (Bio Speciaalzaken).

Het bureau zorgt voor de belangenbehartiging van de biologische ketens op de gebieden wetgeving, onderzoek, publiciteit en marktontwikkeling. Verder voert Bionext een groot aantal projecten uit voor de verdere verduurzaming van biologisch en diverse consumentencampagnes.

De ALV van de Coöperatieve Vereniging Bionext bestaat uit 9 afgevaardigde en stemgerechtigde vertegenwoordigers vanuit de drie verenigingen en een onafhankelijk voorzitter. Het is het hoogste besluitvormende orgaan van de coöperatie

Wat denk je? Een schot in de roos?
Vertolk jij met jouw kwaliteiten deze functie naar een spiegel voor de sector? Dan ben jij degene die wij zoeken en zien wij graag jouw reactie tegemoet. Mail je reactie voor 15 november 2021 naar Riana Snel: snel@bionext.nl

Commissie Kwaliteitszetel:
Wilfred Jonkman (BioNederland), Arie van den Berg (Biohuis), Wim Melis (BioWinkelVereniging).

Voorzitter Dagelijks Bestuur Coöperatieve Vereniging Bionext:
Jan Groen

Tags

vacature

vind-ik-leuk(s)