Nieuws

D66 behaalt enorme winst bij Tweede Kamerverkiezingen

18-03-21 09:55

‘Het aanpakken van de klimaatcrisis kan niet meer wachten!’, aldus Sigrid Kaag (D66) na haar enorme winst gisteren bij de Tweede Kamerverkiezingen.

En daar zijn wij het natuurlijk helemaal mee eens! Bionext is blij met de winst van D66 en hoopt dat dit nu eindelijk de weg vrijmaakt voor een verduurzaming van ons landbouw- en voedingsbeleid. Michaël Wilde: ‘D66 heeft een goede kijk op belangrijke thema’s als klimaat en biodiversiteit en de rol van een duurzamer landbouwbeleid. De afgelopen jaren hebben wij een goede band opgebouwd met D66. Wij zijn blij dat zij biologisch inmiddels ook omarmen als een belangrijk onderdeel van kringlooplandbouw. Wij kijken uit naar de plannen van het nieuwe kabinet dat geformeerd gaat worden. We hopen dat ze een groen pad inslaan en wij willen daar graag een bijdrage aan leveren.’

Bionext feliciteert de partij met het behalen van deze grote winst.

Tijdens de Biokennisweek in januari sprak Tjeerd de Groot van D66 nog over de rol van biologische landbouw tijdens een workshop samen met de Deense Paul Holmbeck. Heb je dit gemist, kijk het interview dan hier terug.


Foto door: Arenda Oomen


vind-ik-leuk(s)