Nieuws

Koplopers in Kringloop Startbijeenkomst

04-11-20 12:52

Op de dag dat miljoenen Amerikanen een stem uitbrachten over de toekomst van onze kwetsbare planeet, troffen tien biologische boeren elkaar (corona-proof) bij zorgboerderij ’t Paradijs. De boeren, afkomstig uit verschillende plantaardige en dierlijke sectoren, waren naar Barneveld afgereisd om het met elkaar te hebben over hoe de kringloop nog beter gesloten kan worden. Na een kort welkomstwoord van Michaël Wilde (directeur Bionext) en Gerdine Kaptijn (projectleider Koplopers in Kringloop) volgde een voorstelrondje waarbij de boeren niet alleen meer vertelde over hun bedrijf maar met name ook over hun ambities en zoektocht om de kringloop nog beter te sluiten.

Vervolgens gingen de boeren en projectbegeleiders van Bionext in groepjes verder praten over de drie verweven hoofd thema’s van het project: Strooisel, Mest en Voer. Deze sessies leverden een goed inzicht in zowel de problematiek als de mogelijke oplossingen. Aan het eind van de middag kwam de groep weer bij elkaar en werden de uitkomsten volop bediscussieerd. De dag werd afgesloten met een rondleiding over ’t Paradijs.

Terugkijkend was het een zeer geslaagde eerste bijeenkomst. Alle deelnemers waren na afloop een stuk wijzer en bovendien gemotiveerd om de volgende stap in de kringloop te zetten. Na een evaluatie door het projectteam zullen begin volgend jaar regio bijeenkomsten worden gepland. Wilt u meer weten over het Koplopers in Kringloop project bezoek dan de projectpagina.

Heeft u interesse in het bijwonen van deze regionale bijeenkomsten? Mail dan Gerdine (kaptijn@bionext.nl) of Jan (de.Koeijer@bionext.nl)

Tags

Koplopers in Kringloop

vind-ik-leuk(s)