Naar content
Image

Nieuws

Bionext positief over Realisatieplan Visie Ministerie van LNV

Vandaag wordt het Realisatieplan Visie LNV van Minister Schouten in de kamercommissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit besproken. De biologische sector heeft vanuit haar koploperspositie in de kringlooplandbouw actief bijgedragen aan het Realisatieplan Visie LNV. Aanvullend hebben we onze eigen ambitieagenda naar buiten gebracht.

24 juni 2019 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Biologische sector wil 'Bio Check'

Vandaag deelt de biologische sector haar ambitieagenda voor de kringlooplandbouw met Minister Schouten. Belangrijk uitgangspunt hierin is de invoering van een “Bio-check” voor nieuwe wetgeving en beleid voor de landbouw.

17 juni 2019 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Data bezoek demovelden robuuste aardappelrassen 2019

Bionext organiseert diverse bezoeken aan demovelden robuuste aardappelrassen.

11 juni 2019 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Mobiele slachterij wint beste idee van varkensland

De mobiele slachterij heeft de finale van “Het beste idee van Varkensland” gewonnen. De mobiele slachterij maakt het mogelijk voor varkensboeren om hun dieren op eigen erf te slachten, wat de varkens de stress van het transport bespaart.

29 mei 2019 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Schrijf u in voor de Sana, Natexpo en BIOFACH

Schrijf u via Bionext in voor het Holland Paviljoen op de internationale vakbeurzen Sana in Bologna en de Natexpo in Parijs, en natuurlijk de BIOFACH in Neurenberg.

27 mei 2019 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Biologisch Europees kampioen aardappelteelt

Nederland is Europees koploper met de teelt van biologische aardappelen. In ons land wordt ruim 1680 hectare (2,9 procent) van het biologische land gebruikt voor aardappelen, 0,2 procent meer dan de EU-28. Over de gehele landbouw loopt Nederland iets achter op het gebied van de biologische teelt.

09 mei 2019 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Oproep voor samenwerking Carbon Farming

Het Carbon Farming consortium is op zoek naar bedrijven en leiders in duurzaamheid om businessmodellen te ontwikkelen. Heeft u interesse, ideeën of bent u een creatieve denker en ervaren in het ontwikkelen van nieuwe business modellen? Doe mee!

09 mei 2019 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Analyse dossier RTL Nieuws

Na het inzien van de dossiers komen we tot de conclusie dat het probleem genuanceerder ligt dan wordt geschetst.

07 mei 2019 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Reactie RTL: Biologische producten

In de nieuwsuitzending van 7 mei stelt RTL op basis van hun eigen onderzoek dat er 'in winkels (…) honderden producten onterecht worden verkocht met een biologisch label’. Vooral beginnende biologische boeren en omschakelende boeren uit de gangbare landbouw maken relatief veel fouten, zo blijkt uit onze analyse

07 mei 2019 Redactie Bionext
0 Reacties
0

71% consumenten koopt biologisch

Zeven op de tien consumenten koopt een deel van hun boodschappen biologisch, zo blijkt uit onderzoek van Ruigrok NetPanel in opdracht van Bionext, ketenorganisatie voor de biologische sector.

06 mei 2019 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Varkens naar buiten: slecht voor het milieu?

Begin dit jaar is Bionext gestart met een éénjarig project over de risico’s van het buitenhouden van varkens. Bent u biologisch varkenshouder en houdt u in uw bedrijfsvoering rekening met het milieu? Projectleider Gerdine Kaptijn van Bionext wil dan graag van u horen wat u doet op uw bedrijf om bijvoorbeeld emissies te beperken.

23 april 2019 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Inschrijving internationale beurzen geopend

Biologische ondernemers kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor het Holland Paviljoen op de internationale vakbeurzen Sana in Bologna en de Natexpo in Parijs. Het is voor het eerst dat Bionext de Italiaanse en Franse vakbeurs met een paviljoen aandoet, als antwoord op de stijgende behoefte onder Nederlandse ondernemers, omdat ontwikkelingen op Europees niveau erg hard gaan.

23 april 2019 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Weidevogelonderzoek: grote zorg om aanwezigheid residuen

Het gaat slecht met de weidevogels: het aantal weidevogels loopt al jaren terug. Dit was aanleiding voor het onderzoek van Jelmer Buijs, gericht op de mogelijke effecten van de resten van zeer uiteenlopende bestrijdingsmiddelen op insecten, als mogelijke oorzaak van de afname van het aantal weidevogels.

11 april 2019 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Strokenteelt, de uitkomst van het kenniscafé

Op 15 maart organiseerde Bionext samen met GroenKapitaal, het platform voor duurzaamheid van de provincie Noord-Holland, een succesvol kenniscafé over strokenteelt.

10 april 2019 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Bavo van den Idsert stopt als directeur Bionext

Per 1 juli neemt Bavo van den Idsert afscheid als directeur van Bionext, de ketenorganisatie voor de biologische sector. Na acht jaar doet Van den Idsert een stapje terug.

09 april 2019 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Bionext woont workshop LIVESEED bij

Op 12 maart was Bionext bij de workshop 'Facilitating the production and the use of organic seeds in Hungary’ van het project LIVESEED. Dit project richt zich op het stimuleren van de biologische veredeling en de productie van biologisch uitgangsmateriaal door heel Europa.

01 april 2019 Redactie Bionext
0 Reacties
0

12% groei biologische landbouw

Het afgelopen jaar zijn er een recordaantal hectares landbouwgrond biologisch gecertificeerd, zo blijkt uit cijfers van Skal biocontrole, toezichthouder in de biologische sector. De hoeveelheid biologisch landbouwgrond groeide met 12,1% naar 66.623 hectare. Biologische landbouw maakt daarmee 3,8% uit van de totale landbouw in Nederland. Er kwamen in totaal 99 nieuwe bio-boeren en -tuinders bij. Het aantal biologische handels- en verwerkingsbedrijven steeg met ruim 9%.

21 maart 2019 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Crowdfunding eerste mobiele slachterij

Vandaag start de campagne ‘Tot het einde op het erf’, om aandacht te vragen voor het stressvolle transport van varkens naar de slachterij. Veel boeren willen hun goed verzorgde dieren de stress besparen. Een mobiele slachterij moet een einde maken aan de stress van het transport, door op het erf van de boer te slachten.

18 maart 2019 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Sustainable Foods Summit Amsterdam, 13-14 June 2019

The 11th European edition of the Sustainable Foods Summit will showcase developments in food ingredients, new technologies, and green packaging. For the first time, the executive summit will look at the disruptive influence of new technologies on food production and marketing.

28 februari 2019 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Geen biologisch EU-logo voor onverdoofde slacht

Het Europese Hof van Justitie heeft uitgesproken dat het biologisch EU-logo niet meer geplaatst mag worden op vlees van dieren die zonder verdoving zijn geslacht.

26 februari 2019 Redactie Bionext
0 Reacties
0