Naar content
Image
Terug

Workshop residuen

Workshop residuen

20 okt 2016 Redactie Bionext

De combinatie van residuen van pesticiden en biologische producten blijft een lastige materie. Regelmatig worden er gifstoffen gevonden op biologische producten. Tegelijkertijd is er een hoop onduidelijkheid wat deze vondsten van residuen nou werkelijk beteken en hoe deze geïnterpreteerd moeten worden. Daarom bieden wij als Bionext, bij voldoende animo, een workshop aan die diep op dit onderwerp in gaat.

Deze workshop zal worden gegeven door Guenter Lach en Silke Brüns van het Duitse Lach & Bruns. Beiden hebben een jarenlange ervaring op het gebied van residuen-analyses en de interpretatie van resultaten en lenen hun expertise regelmatig uit aan bijvoorbeeld certificeerders of en BNN.

Inhoud

Meer inhoudelijk zal de workshop ingaan op de volgende onderwerpen:

  • Hoe om te gaan met pesticiden in biologische producten?
  • Wat zijn MRL’s?
  • Hoe zit het met de betrouwbaarheid van analyse resultaten
  • En hoe met gevonden waardes in biologisch ten opzichte van conventioneel?
  • Wat zijn bronnen van contaminatie?
  • Wat zijn de nieuwe pesticiden en de trends?
  • ‘Blockbuster’ herbiciden: Glyphosate, Paraquat/diquat, 2,4-D, fluazifop
  • Contaminanten: chlorat, perchlorate, anthraquinone, polyaromatic hydrocarbons, contaminations by contact (nicotine, DEET, permithin) 

Tevens zal er voor de deelnemers ruim de gelegenheid zijn om vragen te stellen.

Voor wie?

De workshop in in eerste plaats voor mensen bij bedrijven die op regelmatige basis te maken hebben met deze materie. Maar ook voor mensen die hiermee vanuit bijvoorbeeld een laboratorium of certificieerder te maken hebben is dit intersant.  De voertaal tijdens de workshop zal het Engels zijn.

Kosten

We kunnen deze workshop aanbieden voor 395 euro per persoon. Deelnemers van de Biokap en/of Biotrust programma’s krijgen 50 euro korting.

Locatie/tijd

Deze workshop zal worden gehouden op donderdag 8 december 2016, van 9:30 tot 16:00 in Antropia te Driebergen/Zeist. Let erop dat deze bijeenkomst alleen door kan gaan bij voldoende deelname. Deelnemers en geïnteresseerden krijgen hierover z.s.m. bericht. Daarnaast houden we een maximum aan van 25 personen met deelname op volgorde van inschrijving.

Opgave graag naar Arjon Kalter via arjon@biokap.com voor 28 oktober. Voor eventuele vragen is hij te bereiken onder 06-54114830.

0


0 Reacties Reactie toevoegen