Naar content
Image
Terug

Veel interessante workshops over een gezonde bodem op Bio-beurs

Veel interessante workshops over een gezonde bodem op Bio-beurs

11 jan 2017 Redactie Bionext

Er is dit jaar veel aandacht voor het belang van een gezonde bodem op de Bio-beurs. Drie workshops richten zich hierop. Een heel goede reden voor boeren en andere geïnteresseerden om een kijkje te komen nemen op de Bio-beurs op 18 en 19 januari a.s. in Zwolle. De beurs wordt georganiseerd door Bionext in samenwerking met Libéma.

In de workshop ‘Top bodemkwaliteit’ kunnen boeren zelf grond meebrengen of afbeeldingen van bodemprofielen. Aan de hand hiervan wordt een diagnose gesteld en passende maatregelen voorgesteld voor een veerkrachtige bodem (workshop 7, woensdag 18 januari 11.30-12.30).

In de workshop ‘Verander de bodem met minimale inspanning’ is het boeiende motto: verbeter de bodem, blijf er van af (workshop 31, woensdag 18 januari 15.15-16.15).

Ook de workshop ‘Invloed van gewas en bodemleven op bodemkwaliteit’ is de moeite waard. Deze bevat twee interessante presentaties; over de rol van planten op vergroting van bodemvruchtbaarheid en de bijdrage van bodemleven aan een weerbare bodem (workshop 36, donderdag 19 januari 12.30-14).

De grootste biologische vakbeurs

De Bio-beurs:  Nederlands grootste en meest inspirerende vakbeurs voor de biologische sector. En dé plek om potentiële klanten, relaties en collega's te ontmoeten. Van boeren, winkeliers, producenten, onderzoekers, beleidsmakers, docenten, tot ondernemers uit de horeca en handelaren: iedereen uit de biologische sector is aanwezig. Dit jaar staan er ruim 350 exposanten op de beursvloer. Bezoekers kunnen inspiratie op doen bij de diverse themapleinen, het Foodplein met live-cooking en proeverijen. Het inhoudelijk programma bestaat uit ruim 75 interessante workshops en presentaties over uiteenlopende onderwerpen. De Bio-beurs vindt plaats op 18  en 19 januari 2017 in de IJsselhallen in Zwolle. Meer informatie vindt u hier.

 

0


0 Reacties Reactie toevoegen