Naar content
Image
Terug

Veel aandacht voor dierenwelzijn op Bio-beurs

Veel aandacht voor dierenwelzijn op Bio-beurs

12 jan 2017 Redactie Bionext

Ook dit jaar is er veel aandacht voor dierenwelzijn op de Bio-beurs. Vier workshops richten zich hierop. Een heel goede reden voor boeren en andere geïnteresseerden om een kijkje te komen nemen op de Bio-beurs op 18 en 19 januari a.s. in Zwolle. De beurs wordt georganiseerd door Bionext in samenwerking met Libéma.

De workshop ‘Biokippen vangen en laden, het kan beter! geeft inzicht in methodes om kippen op een diervriendelijke manier te vangen ’ (workshop 13, woensdag 18 januari 19.00-20.00)
In de workshop ‘Lammeren opfokken bij de moedergeit’ vertelt een geitenhouder over zijn ervaringen en uitdagingen met lammeren die 3 maanden bij de geit drinken (workshop 22, woensdag 18 januari 12.45-13.45).
Ook de workshop ‘Biologische melkveehouderij van de toekomst’ is de moeite waard. Hierin gaan boeren in gesprek over melk- en vleesproductie als totaalconcept, in plaats van op zichzelf staande bedrijfstakken. Vraag hierbij is hoe het stierkalf een volwaardige plek krijgt in de biologische melkveehouderij (workshop 39, donderdag 19 januari 10.30-11.30). 
In de workshop ‘Grip op diergezondheid op het biologisch melkveebedrijf’ worden de resultaten van het IMPRO onderzoek gepresenteerd. Hierin zijn tools voor het verbeteren van diergezondheid op het melkveebedrijf onderzocht (workshop 52 & 53, donderdag 19 januari 11.45-14.00).

De grootste biologische vakbeurs
De Bio-beurs:  Nederlands grootste en meest inspirerende vakbeurs voor de biologische sector. En dé plek om potentiële klanten, relaties en collega's te ontmoeten. Van boeren, winkeliers, producenten, onderzoekers, beleidsmakers, docenten, tot ondernemers uit de horeca en handelaren: iedereen uit de biologische sector is aanwezig. Dit jaar staan er ruim 350 exposanten op de beursvloer. Bezoekers kunnen inspiratie op doen bij de diverse themapleinen, het Foodplein met live-cooking en proeverijen. Het inhoudelijk programma bestaat uit ruim 75 interessante workshops en presentaties over uiteenlopende onderwerpen. De Bio-beurs vindt plaats op 18  en 19 januari 2017 in de IJsselhallen in Zwolle. Het programma vindt u hier

0


0 Reacties Reactie toevoegen