Naar content
Image
Terug

Uitbreiding Nationale Annex voor biologisch uitgangsmateriaal

Uitbreiding Nationale Annex voor biologisch uitgangsmateriaal

11 jan 2018 Redactie Bionext

Sinds 1 januari is de nieuwe Nationale Annex van kracht. Dat is de lijst met (sub) gewassen waarvoor geen ontheffing mogelijk is voor het gebruik van gangbaar zaad of vegetatief uitgangsmateriaal. De  Nationale Annex is dit jaar uitgebreid met de gewassen courgette groen cilindrisch, suikerbiet en rietzwenkgras.

Op het gebied van vegetatief uitgangsmateriaal is er nieuw aanbod van biologische aspergekronen (dit zijn 1 jaar oude wortelstokken) en biologische perenbomen.
Dit betekent voor biologische perentelers dat ze voortaan een ontheffing nodig hebben voor het gebruik van gangbaar uitgangsmateriaal. Daarnaast moeten ze, net als biologische appeltelers, hun uitgangsmateriaal anderhalf jaar voor de aanplant gaan bestellen. Hierdoor weten de producenten van biologische fruitbomen tijdig hoeveel bomen ze moeten opkweken. Het jaar 2018 geldt voor de perentelers als overgangsjaar.

Kijk voor meer informatie op www.biodatabase.nl. Daar vindt u ook het actuele aanbod aan biologisch uitgangsmateriaal voor alle gewassen. Voor vragen kunt u contact opnemen met Maaike Raaijmakers via raaijmakers@bionext.nl

0


0 Reacties Reactie toevoegen