Naar content
Image
Terug

Reudink en Agrifirm nieuwe partners convenant Solidair met soja

Reudink en Agrifirm nieuwe partners convenant Solidair met soja

14 jan 2016 Redactie Bionext

Diervoederproducenten Reudink en Agrifirm sluiten zich aan bij het convenant Solidair met soja, waarin aanvullende eisen worden gesteld aan soja van ver die verwerkt wordt tot biologisch pluimveevoer. De ondertekening van het convenant zal plaatsvinden op de Bio-beurs op 21 januari om 16.00 uur op het Pluimveeplein. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij dit feestelijke moment.

Het convenant Solidair met soja is een initiatief van ketenpartijen uit de biologische pluimveesector, Solidaridad en Bionext. De aanleiding voor het convenant was de wens van de ketenpartijen om aanvullende eisen te stellen die goede werkomstandigheden voor sojatelers en het voorkomen van kap van regenwoud borgen. Deze eisen vormen een aanvulling op de biologische regels. Met de aansluiting van Reudink en Agrifirm is een belangrijke stap gezet richting de verdere verduurzaming van de Nederlandse biologische pluimveesector. Om deze ontwikkeling te bestendigen, is Bionext in gesprek met supermarkten over het opnemen van de aanvullende eisen in inkoopvoorwaarden.

Sojahandelaar Green Food International, diervoederproducenten Van Gorp en De Eendracht, de Biologische Pluimveehoudervereniging, eierpakstation Gebr. Van Beek en Stichting merkartikel Bio+, Solidaridad en Bionext sloten zich eerder al aan bij het convenant.

Voor meer informatie en de convenanttekst, kijk bij het project Solidair met Soja

Contactpersoon: Heleen Klinkert (Bionext), T 030-233 9973, klinkert@bionext.nl

 

0


0 Reacties Reactie toevoegen