Naar content
Image
Terug

Plein kleurt groen dankzij petitie ‘code rood’

Plein kleurt groen dankzij petitie ‘code rood’

02 nov 2017 Redactie Bionext

Op 31 oktober overhandigden ambassadeur voor een groener Nederland Lodewijk Hoekstra en Hank Bartelink van LandschappenNL ruim 22.500 handtekeningen aan Kamerleden van bijna alle politieke partijen om aandacht te vragen voor de achteruitgang van biodiversiteit in Nederland.
 

Onder andere Tjeerd de Groot (D66), Jaco Geurts (CDA), William Moorlag (PvdA), Esther Ouwehand, Frank Wassenberg (beide PvdD), Rik Grashoff (GroenLinks), Frank Futselaar (SP), Dion Graus (PVV) en Carla Dik-Faber (ChristenUnie) waren hierbij aanwezig.
 
Naar aanleiding van Duits onderzoek dat de insectenpopulatie de laatste decennia met maar liefst 75% is afgenomen, was voor Lodewijk de maat vol. Samen met verschillende natuurorganisaties, waaronder Bionext, de Vlinderstichting, Vogelbescherming, Natuurmonumenten, IVN en het Wereld Natuur Fonds, werd snel het initiatief genomen voor een petitie. Deze petitie, ‘code rood voor natuur’ genaamd, werd al gauw opgepikt door vele natuurliefhebbers en vraagt het kabinet om werk te maken van een gezonde leefomgeving en een rijke natuur.
  
D6- Kamerlid Tjeerd de Groot, die samen met zijn collega’s uit de Kamer de petitie in ontvangst nam, ondersteunde de oproep van harte: “Vandaag luiden de natuurbeschermingsorganisaties de noodklok voor de afname van biodiversiteit en natuur. En terecht! Samen met Christen Unie en GroenLinks gaat D66 een hoorzitting organiseren waar ook topwetenschappers voor zijn uitgenodigd. De 200 miljoen die naar het provinciefonds gaat, zal ook bestemd moeten worden voor natuur.” 
 
William Moorlag van de PvdA sloot zich hierbij aan: “Het verlies aan biodiversiteit is zorgelijk. De oproep van de heer Geurts (CDA) om te beginnen in de achtertuin wil ik graag breder trekken naar de landbouw. Het verlies aan biodiversiteit is zeker te zien op het eenvormige platteland, dit moet echt veranderen.”
 
De petitie Code rood voor natuur loopt nog door tot vrijdag 3 november 2017, tekenen kan hier

 

 

0


0 Reacties Reactie toevoegen