Naar content
Image
Terug

Oriëntatiecursus biologische bloembollenteelt

Oriëntatiecursus biologische bloembollenteelt

19 apr 2017 Redactie Bionext

Bent u bezig met de verduurzaming van uw bedrijfsvoering en geïnteresseerd in de biologische teelt van bloembollen? Meldt u zich dan snel aan voor de oriëntatie cursus biologische bollenteelt! 

De cursus start op woensdag  24 mei en is bedoeld voor alle telers die geïnteresseerd zijn in omschakeling of die zich breed willen oriënteren op verduurzaming. De cursus is ook geschikt voor biologische akkerbouwers en veehouders die overwegen om bloembollen in hun bouwplan op te nemen.

Tijdens de cursus komen zowel de wet en regelgeving als de praktische kant van het biologisch bollen telen aan de orde. We staan uitgebreid stil bij onderwerpen als bodem en bemesting, mechanische onkruidbestrijding, de beheersing van ziekten en plagen en de mogelijkheden voor paralelteelt (het telen van biologisch naast gangbaar) en gebruik van huurland. Daarnaast leert u meer over de zakelijke kant van biologisch telen; de verschillende afzetmogelijkheden, kosten en opbrengsten, risico’s en de afzet tijdens de omschakel periode.

De cursus duurt drie dagen en op elke cursusdag worden theorie en praktijk afgewisseld. De docenten zijn specialisten uit de biologische en/of de bollen sector. 

Cursusdata: woensdag 24 en 31 mei, woensdag 7 juni 

Locatie: De cursus wordt gegeven op diverse biologische bedrijven. Nadere informatie volgt na opgave voor de cursus. 

Kosten: €800 excl. BTW, inclusief cursusmap & biologisch catering.
Leden van KAVB, Biohuis of Biobol krijgen €50 korting 

Opgave:  Stuur voor meer informatie of opgave een mail naar raaijmakers@bionext.nl o.v.v. oriëntatie cursus biologische bollenteelt.

Opgeven kan t/m 7 mei. De cursus gaat door bij 10 of meer aanmeldingen. 

0


0 Reacties Reactie toevoegen