Naar content
Image
Terug

Oproep aan innovatieve biologische ondernemers en onderzoekers

Oproep aan innovatieve biologische ondernemers en onderzoekers

16 mei 2017 Redactie Bionext
Ondernemen in de biologische sector vraagt vakmanschap en nieuwsgierigheid. Om goed voedsel te produceren met respect voor de bodem, met aandacht voor dieren en gericht op zo weinig mogelijk bewerking, bedenken ondernemers zelf en met onderzoekers oplossingen. Het TP Organics platform maakt die innovatieve kracht van de sector zichtbaar tijdens de Organic Innovation Days.
 
Van 15 tot 17 november 2017 wordt de derde editie van dit evenement gehouden in Brussel. Bionext roept biologische ondernemers en onderzoekers op om hun innovaties aan te melden. Innovaties uit eerdere jaren waren bijvoorbeeld: een machine om graan zo te zaaien dat onkruiddruk aanzienlijk vermindert of een softwaretool om kennis over certificaten, import en productiehoeveelheden voor een bepaald product te koppelen en zo fraude op te sporen.
 
Het gaat dit jaar om de volgende thema’s: 
1. Verbetering van bodemkwaliteit in de biologische akkerbouw
2. Geschikte en robuuste dierhouderijsystemen
3. Innovatie voor duurzame diëten.
 
Per thema wordt één innovatie geselecteerd. Bent u geselecteerd, dan mag u uw innovatie op 16 november 2017 presenteren in Brussel voor een internationaal publiek. 
 
Aanmelden
Meldt uw innovatie uiterlijk 31 juli 2017. Vul daarvoor dit document in (Engels) en stuur dit op naar info@tporganics.eu. Zet bij het onderwerp van uw e-mail: OID_2017_theme1,2 of 3_titel innovatie.
 
Wat levert het op?
Een geïnteresseerd publiek uit andere lidstaten, veel media-aandacht, inspirerende presentaties van andere innovaties. 
 
Wat kost het?
Een uur invultijd en één (of 1,5) dag in Brussel.
 
Vragen?
Stel ze aan Bionext, nationaal platform voor TP Organics, blom@bionext.nl, 030-2339983
0


0 Reacties Reactie toevoegen