Naar content
Image
Terug

Ontknoping patenten!

Ontknoping patenten!

29 jun 2017 Redactie Bionext

Vandaag heeft het Europees Octrooi Bureau (EOB) een besluit genomen over patenten op natuurlijke eigenschappen van planten (en dieren). Details zijn nog niet bekend gemaakt maar uit het persbericht van de overheid blijkt dat er ‘geen patenten meer worden verleend op (eigenschappen van) klassiek veredelde gewassen’. Dat is natuurlijk goed nieuws voor klassieke veredelaars, boeren en consumenten. Dit is waar Bionext jarenlang met steun van consumenten campagne voor heeft gevoerd.

Toch zijn er ook nog zorgen over mogelijke sluitroutes. “Ons doel is een waterdichte patentwet en geen patenten op ons voedsel. De vraag is in hoeverre dit bereikt wordt door het besluit dat vandaag genomen is”  aldus Maaike Raaijmakers van Bionext.  

Het wachten is nu op  meer informatie vanuit het Europees Octrooi Bureau. Morgen organiseert Plantum een persconferentie over dit besluit in Nieuwspoort waarbij ook Bionext haar standpunt toe zal lichten. Ook komen we morgen met een uitgebreid persbericht. Houd onze website en facebook in de gaten voor actuele informatie.

0


0 Reacties Reactie toevoegen