Naar content
Image
Terug

Nieuwe Nationale Annex voor biologisch uitgangsmateriaal

Nieuwe Nationale Annex voor biologisch uitgangsmateriaal

01 jan 2019 Redactie Bionext

Elk najaar komen, op verzoek van LNV, de expertgroepen voor biologisch uitgangsmateriaal bij elkaar. Zij hebben als taak om te beoordelen voor welke (sub)gewassen het aanbod aan biologisch zaad of vegetatief uitgangsmateriaal voldoende is om de vraag te dekken. Zijn de hoofdrassen biologisch beschikbaar en zijn er meerdere aanbieders? Dan kan de expertgroep aan LNV adviseren om een (sub)gewas op de Nationale Annex (ook wel categorie 1 genoemd) te plaatsen. Dit is de lijst met (sub)gewassen waarvoor geen ontheffing mogelijk is voor het gebruik van gangbaar zaad of vegetatief uitgangsmateriaal. 

Vanaf 1 januari 2019 is de nieuwe Nationale Annex van kracht. Voor vegetatief uitgangsmateriaal en de (buiten) groenteteelt zijn er geen wijzigingen ten opzichte van 2018. Bij de akkerbouwgewassen zijn boekweit, inkarnaat klaver en phacelia toegevoegd aan de Nationale Annex. De gewassen zomergerst, Japanse haver en winterrogge die gedurende het vorige seizoen waren teruggeplaatst naar categorie 2 vanwege een tekort in het aanbod, staan opnieuw op categorie 1. 

Kijk voor het complete overzicht op www.biodatabase.nl. Daar vindt u tevens het actuele aanbod aan biologisch uitgangsmateriaal voor alle gewassen. Voor vragen kunt u contact opnemen met Maaike Raaijmakers.

0


0 Reacties Reactie toevoegen