Naar content
Image
Terug

Nieuwe Europese associatie biologische sector

Nieuwe Europese associatie biologische sector

09 jun 2017 Redactie Bionext

In Milaan is op 7 juni een nieuwe Europese organisatie opgericht door vijftien bedrijven actief in de biologische verwerking en handel. De naam van dit samenwerkingsverband is OPTA. Doel is de verdere ontwikkeling van biologische landbouw en voedsel te stimuleren. In de OPTA zijn meerdere Nederlandse bedrijven betrokken.

"Het doel van de OPTA is om een boost te geven aan biologisch voedsel en landbouw, in samenwerking met consumenten, boeren en andere partners in de keten", licht bestuurslid Karst Kooistra (Tradin Organic) toe. “Ons doel is een relevante economische speler te worden en een goede gesprekstpartner voor beleidsmakers en andere stakeholders in Europa", vult bestuurslid Johannes Doms (van Hipp) aan. De 15 bedrijven die de associatie hebben opgericht zijn overtuigd dat de OPTA verdere innovatie en kwaliteit van biologische producten gaat stimuleren.

De OPTA gaat intensief samenwerken met bestaande biologische lobby organisaties op nationaal en Europees niveau. Ook een nauwe samenwerking met de IFOAM is voorzien. Bedrijven in de biologische handel en verwerking zijn van harte welkom om aan te sluiten zodat de OPTA zich kan ontwikkelen tot dé leidende organisatie voor biologische verwerking en handel te in Europa.

Stevige Nederlandse vertegenwoordiging

De OPTA  kent een stevige Nederlandse vertegenwoordiging met De Groene Weg/Vion, DO-IT BV, EOSTA , Toppas, Tradin Organic Agriculture B.V., Green Organics. Daarnaast zijn lid: Aboca S.p.a. Società Agricola (Italië), Freiland Puten Fahrenzhausen (Duitsland), Gruppo Fileni (Italië), Hipp (Duitsland), La Sanfermese Spa (Italië), L.D.C. (Frankrijk), Ulrich Walter GmbH (Duitsland), SIA Aloja Starkelsen (Letland), The Organic Factory (Italië). 

0


0 Reacties Reactie toevoegen