Naar content
Image
Terug

Nieuwe Annex voor biologisch uitgangsmateriaal van kracht

Nieuwe Annex voor biologisch uitgangsmateriaal van kracht

31 jan 2017 Redactie Bionext

Op 1 januari is de Nationale Annex 2017 van kracht geworden. Dat is de lijst met (sub) gewassen waarvoor geen ontheffing mogelijk is voor het gebruik van gangbaar zaad of vegetatief uitgangsmateriaal. Het gewas snijbiet is dit jaar toegevoegd aan de Nationale Annex. Voor zowel de teelt onder glas als de buitenteelt is voldoende biologisch zaad beschikbaar.

Een andere wijziging betreft het uitgangsmateriaal voor de teelt van peren. Sinds 2016 zijn er biologische perenbomen beschikbaar. Dit betekent voor biologische perentelers dat ze voortaan een ontheffing nodig hebben voor het gebruik van gangbaar uitgangsmateriaal. Daarnaast moeten ze, net als biologische appeltelers, hun uitgangsmateriaal anderhalf jaar voor de aanplant gaan bestellen. Hierdoor weten de producenten van biologische fruitbomen tijdig hoeveel bomen ze ongeveer moeten opkweken. Het jaar 2017 geldt voor de perentelers als overgangsjaar.

Kijk voor meer informatie op www.biodatabase.nl. Daar vindt u ook het actuele aanbod aan biologisch uitgangsmateriaal voor alle gewassen. Voor vragen kunt u contact opnemen met raaijmakers@bionext.nl

0


0 Reacties Reactie toevoegen