Naar content
Image
Terug

Netwerk Onderwijs voor biologisch van start

Netwerk Onderwijs voor biologisch van start

03 nov 2016 Redactie Bionext
Meer biologisch in het onderwijs? Dat is een grote wens van veel biologische ondernemers. Daarom neemt Bionext in samenwerking met Terra, opleidingscentrum voor o.m. groen VMBO en MBO, het initiatief voor een netwerk Onderwijs voor biologisch. Een netwerk van betrokkenen uit het groen VMBO, MBO en HBO die gezamenlijk  met  ondernemers werk willen maken van meer onderwijs voor biologisch.

De vraag naar biologische producten is booming; het aantal biologische agrarische bedrijven blijft daarbij achter. Ge├»nteresseerde studenten vinden lang niet in alle opleidingen (onbevooroordeelde) informatie. Bionext ziet graag in iedere groene (primaire) opleiding aandacht voor biologische landbouw als mogelijke bedrijfsvorm en marktkans. Op deze eerste verkenning kan in een beperkt aantal gevallen een specialisatie voor de biologische sector op MBO- en HBO-niveau volgen. 

In het groen onderwijs zijn er enthousiaste voortrekkers, maar voor verbreding en verdieping van de aandacht voor biologisch is nog alle ruimte. Het netwerk Onderwijs voor biologisch komt voor het eerst bijeen op 8 december in Meppel. Een tweede bijeenkomst volgt op de Bio-Beurs, 18 en 19 januari in Zwolle. 

Lees meer over deze bijeenkomsten
0


0 Reacties Reactie toevoegen