Naar content
Image
Terug

Matchmaking Agri meets Design

Matchmaking Agri meets Design

06 dec 2018 Redactie Bionext

Onlangs is Bionext gestart met het project Agri meets Design. Na een inspirerend matchmaking event tijdens de Dutch Design week afgelopen oktober zijn kunstenaars gekoppeld aan de ondernemers.

Supermarkt in het bos gaat werken met Jord den Hollander
Jord den Hollander is zelfstandig filmmaker en architect en werkzaam binnen beide vakgebieden. Hij maakt daarbij regelmatig de overstap naar beeldende kunst. In zijn projecten blijkt een diepgewortelde interesse en kennis van cultuurhistorie, land ten opzichte van water en het veranderende landschap. In zijn werk koppelt hij visie aan inhoud en brengt die inventief, zeer toegankelijk en met humor over het voetlicht. Hij maakte onder andere veel documentaires over architectuur, werkte voor kinderprogramma Het Klokhuis en ontwierp in opdracht van datzelfde programma een educatief centrum in Almere. In 2000 richtte hij het Architectuur Filmfestival Rotterdam (AFFR) op, met films over bekende architecten en gebouwen. Hij denkt, bijvoorbeeld binnen Atelier Overijssel, regelmatig mee over vraagstukken in de agrarische sector.

De Melkbrouwerij gaat werken met Circus Engelbrecht
In 2014 richtte Martijn Engelbregt Circus Engelbregt op, een ontregelende verbindingsorganisatie, met het doel de sociale duurzaamheid in de wereld te vergroten. Circus Engelbregt initiëert en ontwerpt (kunst)projecten die zich op de grenzen van ogenschijnlijk onverenigbare gebieden afspelen. Circus Engelbregt schroomt niet te schuren en zoekt vaak bewust de confrontatie op omdat ze niet geloven in de vastgeroeste wegen van onze hokjesmaatschappij. Internationaal succes viel hen ten deel met het Tegenscript, een middel om telemarketeers van repliek te dienen en de Illegalenenquête. Het Circus bedacht de Medicijnfabriek, een mobiel laboratorium waar jong en oud eigen medicijnen maakt aan de hand van intuïtieve plantbenadering. Met Gewenste Intimiteiten brengt Engelbregt het verlangen terug in het heikele veld van aanraking en voor volksfilosoof Bas Haring ontwikkelde het Circus een uitdagende variant van economischezaken.nl. Naast deze grote publiek acties is Engelbregt ook op zoek naar het uitnodigen tot (innerlijke) verbinding. De ene keer direct en confronterend (zoals de Eenzaamheidswijzer waarbij mensen worden uitgenodigd hun eenzaamheid te ervaren i.p.v. er van weg te lopen), de andere keer speels en vreugdevol (zoals Skippyballenbak, een bak gevuld met 1.000 skippyballen om volwassenen weer even kind te laten zijn). Circus Engelbregt ontwikkelde een lijvig kunstproject voor de Tweede Kamer, presenteerde werk in diverse vormen in heel Europa en Los Angeles en exposeerde diverse malen in Tokyo.

Weerribben Zuivel
Het proces van matchmaking is nog gaande.
 

Op 24 januari 2019, tijdens de Bio-beurs, zullen de kunstenaars samen met de ondernemers een korte presentatie geven van de tussenresultaten. Dit zal uiteindelijk leiden tot een uitgewerkte presentatie op de Bio-beurs in 2020.

0


0 Reacties Reactie toevoegen