Naar content
Image
Terug

Marian Blom gekozen in bestuur van IFOAM EU

Marian Blom gekozen in bestuur van IFOAM EU

16 mei 2018 Redactie Bionext

Bionext-projectleider Marian Blom is gekozen als vice-voorzitter in het bestuur van IFOAM EU. De verkiezing vond plaats op de Algemene Vergadering, op 15 mei. Daar waren meer dan 110 IFOAM EU-leden vertegenwoordigd uit 28 landen Zij konden kiezen uit 12 kandidaten voor 9 bestuursplekken.


Marian Blom: “Nu de nieuwe biologische wetgeving in de uitwerkingsfase is gekomen, is het belangrijk om als Europese biologische belangenorganisatie een helder standpunt per dossier te ontwikkelen. Hoe duidelijker ons standpunt, hoe meer kans op succes bij de verdere implementatie. Ook bij de uitwerking voor een nieuw GLB is IFOAM EU een belangrijke partner. We zien steeds meer draagvlak voor het uitgangspunt: meer publiek geld voor publieke doelen. Deze keer moet verduurzaming van de landbouwproductie echt beloond worden. Dit past goed bij de uitgangspunten waar biologisch voor staat: een gezonde, ecologische, faire en verantwoordelijke landbouw."
 

Groei van de biologische sector
Blom wil zich inzetten voor de uitwerking van goede biologische regelgeving én hoe de groei van de biologische sector vorm te geven in een ledenorganisatie als IFOAM EU. De toetreding van veel nieuwe spelers in de sector schept kansen en stress. De grote taak van IFOAM EU voor de komende jaren is om relevant en flexibel te blijven. Ook behoud van stabiliteit, democratie en verbinding met alle spelers is van belang. 
Bavo van den Idsert heeft zijn kandidatuur niet verlengd. Hij was 9 jaar bestuurslid. Hij stelt: "Het is een eer geweest om vanuit Nederland bij te dragen aan de Europese belangenbehartiging voor de biologische sector. De enorme ontwikkeling waarin biologische landbouw en voeding zich bevindt zet druk op de IFOAM EU. Ik heb alle vertrouwen dat Marian daar als vicepresident een goede bijdrage aan kan leveren."

Samenstelling bestuur
Het complete IFOAM bestuur bestaat uit de volgende bestuursleden:
President: Jan Plagge, Bioland, Duitsland
Vice President : Marian Blom, Bionext, Nederland
Vice President: Jiri Lehejcek, Czech Technology Platform for Organic Agriculture, Tsjechië
Algemene bestuursleden:
Sylvie Dulong, Fédération Nationale d’Agriculture Biologique
Thomas Fertl, BioAustria
Kristin Karlsson, Organic Sweden
Virginija Luksiene, AKO agrios PL
Michel Reynaud, Ecocert SA
Roberto Pinton, Assobiosector

0


0 Reacties Reactie toevoegen