Naar content
Image
Terug

Eerste publieke presentatie nieuwe hoogleraar WUR op Bio-beurs

Eerste publieke presentatie nieuwe hoogleraar WUR op Bio-beurs

05 jan 2017 Redactie Bionext

De leerstoelgroep Farming Systems Ecology van de Wageningen University heeft vanaf 1 februari Rogier Schulte aangesteld als hoogleraar. Schulte geeft zijn eerste publieke optreden in deze hoedanigheid op de Bio-beurs op woensdagmiddag 18 januari (14-15 uur). De opvolger van Pablo Titonell presenteert zijn visie op duurzame landbouw en de rol van landbouw op klimaatverandering aan de biologische vakwereld.

Rogier Schulte heeft ruim 20 jaar ervaring in  onderzoek naar duurzame landbouw in Ierland. Hij werkte tot voor kort voor de Ierse overheid als programmaleider. Schulte bracht alle kennis over duurzame landbouw samen en ‘vertaalde’ dit in beleidsadvies. Hij werkte hierbij.veel samen met de Europese Commissie en diverse ministeries en NGO’s in Ierland. Hij is ook adjunct hoogleraar aan de Landbouw Universiteit van Letland.

De Bio-beurs:  Nederlands grootste en meest inspirerende vakbeurs voor de biologische sector. En dé plek om potentiële klanten, relaties en collega's te ontmoeten. Van boeren, winkeliers, producenten, onderzoekers, beleidsmakers, docenten, tot ondernemers uit de horeca en handelaren: iedereen uit de biologische sector is aanwezig. Dit jaar staan er ruim 350 exposanten op de beursvloer. Bezoekers kunnen inspiratie op doen bij de diverse themapleinen, het Foodplein met live-cooking en proeverijen. Het inhoudelijk programma bestaat uit ruim 75 interessante workshops en presentaties over uiteenlopende onderwerpen. De Bio-beurs vindt plaats op 18  en 19 januari 2017 in de IJsselhallen in Zwolle. Het programma vindt u hier.

0


0 Reacties Reactie toevoegen