Naar content
Image
Terug

Dutch Roots 2018

Dutch Roots 2018

07 aug 2018 Redactie Bionext

Ieder jaar organiseert de Internationale Federation of Agricultural Journalists (IFAJ) een wereldcongres. Dit jaar vond deze plaats in Nederland. 250 journalisten uit 50 landen bezochten het congres van 11 t/m 14 juli en lieten zich inspireren door de huidige landbouwpraktijk in Nederland. Ook de biologische sector mocht op veel belangstelling rekenen. Een korte impressie:

Op de eerste dag werden de journalisten ontvangen in de Foodvalley. Het keuzeprogramma omvatte onder andere een bezoek aan World Food Center, met een presentatie van Miriam van Bree van Bionext over de trends en ontwikkelingen binnen biologisch. Ook konden de journalisten op bezoek bij biologische bedrijven in de regio: Makandra, Ecofields, Remeker en de Hooilanden. Bij de dag over zuivel gaf Boer Bart uit Rotstergaast een presentatie over zijn unieke bedrijf. Gerjan Snippe uit Zeewolde vertelde tijdens de Akkerbouwdag over zijn bedrijf Biobrass. Op de bijeenkomsten over zaadgoed waren Bejo en Rijkzwaan als voorbeeld aanwezig en bij de dag over recreatie werden de hooiberghutten op het biologisch melkveebedrijf van Boer Bert uit Kamerik bezocht.

De komende weken worden er wereldwijd artikelen gepubliceerd door de aanwezige journalisten. Ze namen een #bucketfullofstories mee naar huis, deze hashtag is de zoekterm hiervoor.

0


0 Reacties Reactie toevoegen