Naar content
Image
Terug

Diverimpacts website online

Diverimpacts website online

24 aug 2017 Redactie Bionext

In juli is het vijfjarige Europees project rondom gewasdiversificatie opgestart. De projectwebsite is nu gelanceerd.

Het project, Diverimpacts, onderzoekt de mogelijkheden om meer diversiteit in akkerbouw en open groenteteelt te introduceren. Het doel is om via gewasdiversificatie meer te produceren met efficiƫnt grondstoffengebruik in duurzame waardeketens.

In het project hebben veldexperimenten en innovatiegroepen in Europa een belangrijke rol. De innovatiegroepen werken in die vijf jaar aan het uitbreiden of instandhouden van de diversiteit in hun teelten, door nieuwe gewassen in de vruchtwisseling op te nemen of door teelten te mixen of in kleinere blokken of stroken te telen. Ze worden gevolgd door onderzoekers in het project en krijgen ondersteuning bij beantwoording van hun kennisvragen.

In Nederland starten 3 innovatiegroepen, begeleid door Bionext en de WUR, diversiteit in groenteteelt, strokenteelt en doorbreken van maismonocultuur. De WUR en BV Erf voeren een grootschalig experiment met strokenteelt uit. Het project wordt door het Franse onderzoekscentrum INRA gecoƶrdineerd, er doen 34 partners uit 11 landen in mee en het wordt gefinancierd via het onderzoeksprogramma van de Europese Unie, Horizon 2020. 

Klik hier voor de website: www.diverimpacts.net
Ook te vinden op twitter: twitter.com/DiverIMPACTS
Hashtag: #DiverIMPACTS

 

 

 

0


0 Reacties Reactie toevoegen