Naar content
Image
Terug

Deelnemers gezocht voor pilot Mobiel slachten

Deelnemers gezocht voor pilot Mobiel slachten

07 aug 2018 Redactie Bionext

Het vervoer van de stal naar de slachterij is de meest stressvolle tijd voor een dier. Die stress zouden we kunnen voorkomen door de dieren in de vertrouwde omgeving van hun verblijf te slachten. Het ontbreken van stress voorafgaand aan het slachten levert bovendien een betere vleessmaak op.

Er zijn geen technische of wettelijke belemmeringen om met een mobiele slachterij te starten. In een aantal landen gebeurt het ook al. De financiĆ«le haalbaarheid hangt wel van veel factoren af en is niet zonder meer te voorspellen. Bionext en INNOHOW hebben het initiatief genomen om een groep kleinschalige bedrijven bij elkaar te krijgen die samen als klant de levensvatbaarheid van een mobiele slachterij kunnen garanderen. Om echt van start te kunnen gaan, zijn er echter nog de nodige hobbels te nemen. De belangrijkste is genomen: we hebben een kleine slachterij gevonden die daarnaast onze mobiele slachterij wil starten. Nu is er nog geld nodig voor investering en het uitvoeren van een proefproject. Daar zijn we nu, medio 2018, mee bezig.

We zoeken nog kleinschalige varkensbedrijven (biologisch en niet-biologisch) als deelnemers voor het proefproject Mobiel slachten, dat we begin 2019 willen starten. Heeft u interesse om deel te nemen aan het proefproject of wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen over mobiel slachten? Geef dan uw contactgegevens door aan Hans Fuchs (Fuchs@bionext.nl) of aan INNOHOW. Ook als u andere vragen of suggesties voor mobiel slachten heeft, horen we dat graag!

0


0 Reacties Reactie toevoegen