Naar content
Image
Terug

Eerste indruk veldproef bio spruitrassen positief

Eerste indruk veldproef bio spruitrassen positief

02 nov 2017 Redactie Bionext

Vorige week organiseerde Bejo Zaden B.V. samen met Bionext een bijeenkomst in de polder van Dronten. De opkomst was hoog en divers met meer dan 30 aanwezigen, afkomstig van zaadbedrijven, en handelsbedrijven en biologische telers. Centraal stonden de voorlopige uitkomsten van de biologische veldproef spruiten, waarbij 11 rassen worden vergeleken. Bijzonder was dat hier niet alleen rassen van Bejo stonden, maar ook van Hazera en Syngenta. De proef was opgezet op verzoek van de expertgroep voor uitgangsmateriaal.

 

Positieve eerste indrukken
Bij de rondgang langs de veldproef was de algemene indruk positief. Bij elk ras werd kort verteld welke eigenschappen het ras bezit en werd kort stilgestaan bij de mogelijkheden en de staat van de proef. In de proef stonden vroege tot late spruitenrassen. Onderwerpen die aan de orde kwamen waren resistenties, stevigheid, hoeveelheid en grootte van de spruiten en de voedingsbehoefte van de rassen. 

Expertgroep voor biologisch uitgangsmateriaal 
Na het bezoek van de veldproef werden de mogelijkheden besproken om het gebruik en aanbod van biologisch zaad voor spruiten te bevorderen. Vorige week kwam ook de expertgroep voor biologisch uitgangsmateriaal bijeen in het kader van het Annexproject. Zij zullen advies uitbrengen aan het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor alle groentegewassen, waaronder spruiten.

0


0 Reacties Reactie toevoegen