Naar content
Image
Terug

Bio is booming, ook de Bio-beurs groeit in 2017

Bio is booming, ook de Bio-beurs groeit in 2017

17 jan 2017 Redactie Bionext

Biologisch groeit als kool. Het biologisch voedingssegment groeit veel harder dan de reguliere markt.  De Bio-beurs groeit mee: lag het aantal standhouders vorig jaar op 250, dit jaar is dat al 350. Er worden dit jaar zo’n 10.000 bezoekers verwacht in de Ijsselhallen in Zwolle  op 18 en 19 januari. Ook de Speakers Corner is een nieuwe loot aan de stam.  De Bio-beurs: dé biologische vakbeurs voor professionals in Nederland, georganiseerd door Bionext en Libéma.

Hét (biologisch) evenement van het jaar!

De Bio-beurs is dé plek om potentiële klanten, Nederlandse collega’s en nieuwe relaties te ontmoeten. Van boer tot bord: iedereen met een professionele interesse in biologische voeding is aanwezig. Uiteraard zijn ook ondernemers die zich oriënteren op biologisch van harte welkom.

Professionals kunnen inspiratie opdoen bij de meer dan 350 bedrijven en exposanten op de beursvloer. Ook zijn er ruim 75  inhoudelijke workshops, verspreid over de 2 dagen. Op het Foodplein is weer een verrassend programma met live cooking en mooie  masterclasses van topkoks. Hiernaast zijn er diverse themapleinen ingericht, bijvoorbeeld het streek –en kennisplein.

Veelzijdig inhoudelijk programma

Naast een bomvolle beursvloer, is er ook dit jaar weer een veelzijdig inhoudelijk programma. Programmacoördinator Miriam van Bree: “We hebben een mooie mix van onderwerpen. Zo zijn er workshops rond omschakelen voor handel/verwerking en boeren.  Ook komen  thema’s als dierenwelzijn, bodemkwalteit en vermarkting van regionale producten aan bod in workshops. Tenslotte zijn er interessante buitenlandse  sprekers; zij vertellen over het reilen en zeilen van de biologische sector  in  België en Denemarken.”

Thema Bio-beurs  2017: Groen bloeit
De snelle groei van biologische voeding brengt een aantal uitdagingen met zich mee. Is er voldoende biologisch aanbod? En waar komt dat vandaan? Wat betekent opschaling voor de relatie boer-consument? Daarom is het thema van Bio-beurs 2017: ‘Groen bloeit’. Miriam van Bree legt uit: “Het thema omschrijft heel goed de uitdagingen van deze tijd. Eigenlijk is het thema tweeledig, namelijk biologisch bloeit: de enorme groei zorgt voor vragen op het gebied van grondstoffen, omschakelen en prijzen. De andere kant van het thema is de wereldwijde groei van groene en duurzame initiatieven, en hoe we hier als biologische sector op in kunnen spelen.”

Meer informatie over het programma vindt u hier.

 

0


0 Reacties Reactie toevoegen