Naar content
Image
Terug

Beste biologische winkels van Nederland bekendgemaakt op de Bio-beurs

Beste biologische winkels van Nederland bekendgemaakt op de Bio-beurs

19 jan 2017 Redactie Bionext

Natuurwinkel Amersfoort is verkozen tot Beste Biologische Winkel 2017, categorie Grote winkel. Ekoplaza uit Schoorl kreeg die titel in de categorie middelgrote winkel. Boerderijwinkel Kleinlangevelsloo uit Raalte mag zich voor het tweede jaar op rijd de Beste Biologische Boerderijwinkel 2017 noemen. De prijs voor beste webwinkel werd gewonnen door de Hofwebwinkel. De prijzen werden uit gereikt op woensdagavond 18 januari op de Bio-beurs in Zwolle.
De verkiezing is een initiatief van Bionext en de Biowinkelvereniging.

Natuurwinkel Amersfoort Beste Biologische winkel 2017, categorie grote winkel
Joren Jacobs van de Natuurwinkel nam glimmend van trots de prijs in ontvangst. Juryvoorzitter Kitty Koelemeijer roemde de Natuurwinkel vanwege de wijnafdeling. Deze is echt heel mooi en heeft een wijnproefhoek. Ook heeft de winkel een zeer goede delicatessen- en kaasafdeling. Het assortiment telt redelijk wat streekproducten en scoort voor de jury het hoogst op beleving van alle genomineerde winkels. De routing en lay-out van de winkel zijn prima.  Ook de kookboekenhoek is een pré. 
Op nummer 2 is geëindigd Ekoplaza Alkmaar vanwege het ruime assortiment. Onderscheidend is het  grote  assortiment aan biologische drogisterijproducten Het is een nette, verzorgde winkel  met  een prettige sfeer. Sinds augustus  2016 uitgebreid voldoet deze winkel volledig aan de nieuwe huisstijl van Ekoplaza.
Op nummer 3 staat Estafette Alkmaar. Deze Estafette is met 350m2 vloeroppervlak breed opgezet. De  groente- en fruit afdeling is goed. De winkel heeft aardig en deskundig personeel. De jury is heel gecharmeerd van de  coöperatiegedachte van deze winkel. 

Ekoplaza uit Schoorl Beste Biologische winkel 2017, categorie middelgrote winkel
Ekoplaza Schoorl verdient de eerste prijs: dit is een prachtige, zeer verzorgde winkel. Het is een plezier om hier rond te lopen en te kopen. Het personeel is zeer klantvriendelijk. De winkel wordt gerund door een actieve ondernemer met veel passie. Ook het energiebeleid verdient en compliment: de winkel heeft maar liefst 40  zonnepanelen op het dak liggen. 
Op de tweede plaats is geëindigd Estafette Bos en Lommer. Deze winkel heeft een heel  mooie groente- en fruitafdeling, een prachtige  bier & wijn afdeling en aardig personeel. Dit is éen van de eerste Estafette winkels die is omgebouwd naar de nieuwe ODIN- formule. Het is een overzichtelijke winkel met een compleet assortiment. 
Derde is Ekoplaza Utrecht geworden. Dit is een hele nieuwe winkel volgens de nieuwe formule ’ Ekoplaza  to go’. De winkel is net 4 maanden open. En heeft veel take away maaltijden, zelfgemaakte maaltijdsalades en broodjes die vers belegd worden. Deze nieuwkomer heeft veel potentie.


Beste Biologische Boerderijwinkel 2017
Boerderijwinkel Kleinlangevelsloo uit Raalte kreeg voor het tweede jaar op rij de prijs voor Beste Biologische Boerderijwinkel. De jury was zeer onder de indruk van het enorm brede assortiment. Dit is uitzonderlijk voor een boerderijwinkel.  Het personeel is heel vriendelijk en heeft zeer veel kennis over de producten.. Bijzonder in het assortiment is paneer van de melk van eigen koeien en vlees- en vleesproducten gemaakt van waterbuffels die op de eigen boerderij  gehouden worden. De winkel organiseert veel extra activiteiten om klanten te trekken. En runt ook een bezorgservice in de regio.
Op nummer 2 is geëindigd Bioboerderij ’t Schop uit Hilvarenbeek. Dit is een gemengd familiebedrijf dat al meerdere generaties boert  op een heel mooie plek.  Het bedrijf combineert veel disciplines onder de noemer ‘culinair boeren’.  Naast landbouw en koeien, en de winkel biedt ’t Schop faciliteiten voor  kookworkshops en vergaderen.  De focus van ‘t Schop ligt voornamelijk op vers en regionaal. De jury roemt de zeer gastvrije ontvangst. 
Landgoedwinkel Heerlijkheid Mariënwaerdt uit Beesd  ging er met de derde prijs vandoor. Een bijzonder sfeervolle winkel en locatie.  De combinatie van beleving, kleding en cadeaus is een pré.  

Winnaars webwinkels
Hofwebwinkel won de eerste prijs. Het onderscheidende aan deze webshop is dat het een samenwerking is van boeren die via de webwinkel hun producten vermarkten. De website is heel duidelijk. Ook heeft de site een chatfunctie waarmee je makkelijk vragen kunt stellen tijdens het bestellen. De webshop werkt met vaste bezorgers zodat ze persoonlijk contact en hoogwaardige  service kunnen bieden.
Ekonoom ging er met de tweede prijs van door. De webwinkel kent een uitgebreid assortiment en geeft uitgebreide informatie over leveranciers. Een zeer positief punt dat het verdient genoemd te worden is het energiebeleid: de webwinkel scheidt afval, de bezorgauto´s hebben zonnepanelen en rijden hiermee op zelf opgewekte energie. Ook op het magazijn heeft de webshop zonnepanelen.  
Op de derde plaats eindigde BeterBio. Deze webwinkel heeft een mooie site en is klantvriendelijk. De recepten zijn top.

Verkiezingsprocedure
De winnaars zijn gekozen door een mix van publieksstemmen en het oordeel van de jury. Het oordeel van de jury woog voor 80 % mee, de stemmen van het publiek voor 20 %. In elke categorie waren 3 winkels genomineerd.. De juryleden zijn Kitty Koelemeijer (hoogleraar Marketing & Retailing aan Nyenrode Business Universiteit), Michiel Bussink (journalist gespecialiseerd in voedsel en landbouw), Henk Hofstede (Sectorbanker Retail ABN AMRO), Roosmarijn Saat (eigenaar biologische speciaalzaak Gimsel Rotterdam, winnaar verkiezing Beste Biowinkel 2017 categorie grote winkel).Pomms’). Elke genomineerde winkel is bezocht door twee leden van de jury. De genomineerde webwinkels werden online beoordeeld door twee juryleden, onder meer door plaatsing van een bestelling. 
De prijsuitreiking vond plaats op de Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle. Deze biologische vakbeurs is een initiatief van Bionext en Libéma.

0


0 Reacties Reactie toevoegen